obchodné

Ako otvoriť študentský podnikateľský inkubátor

Ako otvoriť študentský podnikateľský inkubátor
Anonim

Počet vysokých škôl, na základe ktorých sú otvorené podnikateľské inkubátory pre študentov, sa každý rok zvyšuje. Koncept podnikateľskej inkubácie sa už rozšíril v USA, Kanade a západnej Európe, čo sú špecializované štruktúry, ktoré poskytujú priaznivé prostredie pre rozvoj malých podnikov. Vytvorenie takýchto inkubátorov na univerzitách umožní študentom získať praktické pracovné zručnosti a dokonca realizovať svoje inovatívne projekty na úkor podnikov pripravených na ich implementáciu.

Image

Návod na použitie

1

Ak sa myšlienka vytvorenia podnikateľského inkubátora založeného na vašej univerzite už stala projektom, mali by sa na jeho implementácii podieľať orgány študentskej samosprávy, ktoré sú jednou zo štruktúr Spoločnej rady študentov univerzity. Organizačné práce sa musia vykonávať spolu s administratívou univerzity, prorektorom vedeckých a inovačných aktivít. Vypracujte koncept inkubačného systému a rozhodnite sa, či bude fungovať na základe samostatných fakúlt a katedier, alebo skombinuje všetky oblasti vzdelávacích aktivít vašej univerzity.

2

Usporiadajte organizačné stretnutie. Identifikujte prioritné oblasti, v ktorých je možné na univerzite vytvárať malé inovatívne podniky. Obráťte sa na podnikateľov vrátane bývalých absolventov vašej univerzity, aby sa mohli zapojiť do práce na projekte, aby mohli byť požiadaní o konzultačné a odborné služby. V niektorých prípadoch sa ich spoločnosť môže stať testovacím miestom pre realizáciu inovatívnych študentských projektov. Usporiadajte s nimi obchodné stáže.

3

Organizovať a viesť vzdelávacie aktivity zamerané na výučbu študentov o základoch podnikania. Kurzy sa môžu konať vo forme seminárov, workshopov, obchodných hier, fór, prednášok a konferencií. Ich úlohou je rozvíjať kompetencie a zručnosti, získavať praktické a právne znalosti potrebné pre mladého podnikateľa. Študenti sa môžu podieľať na práci podnikateľského inkubátora ako vývojári vlastných obchodných projektov, ako aj členovia projektových tímov a zamestnanci riadiaceho aparátu.

4

Vytvorte systém podpory informácií a konzultácií. Určite, odkiaľ a od koho budú mať študenti možnosť získať odborné poradenstvo a rady týkajúce sa organizácie malého podniku a jeho návrhu, vedenia obchodných rokovaní, prípravy obchodných dokumentov, zmlúv a zmlúv. Poskytnite každému informačné a metodické materiály, pripravte pokyny, brožúry a brožúry, zoznamy užitočných odkazov.

5

Spolu s administratívou univerzity študovať materiálne a technické podmienky pre umiestňovanie novovytvorených inovatívnych študentských podnikov. Poskytnúť študentom vybavené pracoviská s nábytkom a počítačmi, kancelárskym vybavením, kancelárskymi potrebami, miestami na pracovné stretnutia a stretnutia.

Odporúčaná