Druhy činností

Ako otvoriť supermarket

Ako otvoriť supermarket

Video: AKO OTVORIŤ KOKOSOVÝ ORECH 2024, Júl

Video: AKO OTVORIŤ KOKOSOVÝ ORECH 2024, Júl
Anonim

Pre otvorenie supermarketu je dôležité zvoliť správnu izbu. Je žiaduce, aby sa nachádzal blízko autobusovej zastávky. Kupujúcim prichádzajúcim autom by sa mali zabezpečiť vhodné prístupové cesty, zabezpečené parkovisko alebo podzemné parkovisko. Druhým dôležitým problémom sú zamestnanci. Tento obchodný formát zabezpečuje veľké oblasti, resp. Sortiment. Ak urobíte chybu so zamestnancami a najmete nespoľahlivých zamestnancov, nedostatok môže byť tiež veľmi významný.

Image

Budete potrebovať

  • - zákonná registrácia;

  • - priestory;

  • - povolenie;

  • - vybavenie;

  • - tovar;

  • - personál.

Návod na použitie

1

Vytvorte podnikateľský plán. Opisná časť dokumentu by mala obsahovať zoznam sortimentov, cieľové publikum, pre ktoré je tento alebo daný produkt určený, základné požiadavky na územné vymedzenie obchodných priestorov a technických miestností. Výrobná časť má mať podrobný popis všetkých obchodných procesov. Napríklad obchodný proces na obchodovanie môže vyzerať nasledovne: hľadať dodávateľa - objednávať tovar - prijímať tovar - umiestnenie v sklade - výpis do haly - vystavovať - ​​predaj. Finančná časť podnikateľského plánu by mala obsahovať informácie o mzdovom fonde, výpočty ostatných nákladov, marže, odhadované zisky. Investície - body prerušenia a návratnosti, ako aj splátkový kalendár splátok. Marketingová časť - propagácia určená na propagáciu.

2

Objednajte si vypracovanie technického návrhu. Mnoho spoločností - dodávateľov komerčných zariadení ponúka dizajn ako bonus. Možno má zmysel súhlasiť. Venujte osobitnú pozornosť položeniu nástrojov. Následne je prakticky nemožné ich vymeniť bez toho, aby sa supermarket uzavrel technickými prácami.

3

Nákup a zabezpečenie vybavenia. V tomto okamihu by ste už mali jasne vedieť, kde bude oddelenie. Najčastejšie sa pri vstupe nachádza tovar, ktorý je aktuálne platný pri vstupe. Je však možná aj iná možnosť - keď sa nachádzajú na východe. Tento prístup sa zdá byť racionálnejší, pretože v tomto prípade kupujúci prejde celým obchodom. Je vhodné zabezpečiť oddelenie ovocia a zeleniny bližšie pri vchode. Jasné farebné škvrny takýchto výrobkov prinútia zákazníkov zvýšiť počet nákupov. Oddelenia mäsa a rýb by mali nasledovať jeden po druhom. Poskytujte v nich chladené vitríny, pulty, chladiace stoly a mraziace boxy. Je dobré umiestniť stacionárne zariadenia na výrobu ľadu na výrobu vločkového ľadu v každom z nich. Ak to nie je možné, vložte výrobník ľadu iba do oddelenia pre ryby.

4

Nájdite dodávateľov. Vzhľadom na vaše potenciálne vysoké cezhraničné schopnosti bude veľa dodávateľov ochotných s vami spolupracovať. Človek však musí pristupovať k svojmu výberu so všetkou zodpovednosťou. Nie je nič horšie ako krátkodobé prerušenie akejkoľvek dennej komodity - mäso, ryby, mliečne výrobky alebo chlieb. Preto sa pokúste mať pre každého názvu produktu aspoň dvoch dodávateľov.

5

Získajte povolenia, najímajte a trénujte personál, dodávajte a rozvrhnite tovar. Zároveň má zmysel objednať reklamu a spustiť kampaň na styk s verejnosťou. Miestna propagácia je obzvlášť dôležitá pre supermarket, t. propagácia určená pre publikum žijúce v pešej vzdialenosti.

Odporúčaná