obchodné

Ako otvoriť vlastnú spoločnosť a úspešné podnikanie: kroky k úspechu

Ako otvoriť vlastnú spoločnosť a úspešné podnikanie: kroky k úspechu

Video: Ako urobiť prvý krok a rozbehnúť svoj vlastný e-shop (Andrea Podstrelencová, Holokolo) 2024, Júl

Video: Ako urobiť prvý krok a rozbehnúť svoj vlastný e-shop (Andrea Podstrelencová, Holokolo) 2024, Júl
Anonim

Založenie vlastnej spoločnosti sa uskutočňuje prostredníctvom postupu jej štátnej registrácie. Ak to chcete urobiť, musíte sa obrátiť na daňový úrad v mieste budúcej spoločnosti alebo osobitného registračného úradu, ak je k dispozícii vo vašej oblasti. Po registrácii môže spoločnosť vykonávať činnosti.

Image

Budete potrebovať

  • - potvrdenie adresy sídla (v praxi záručný list od vlastníka, kópia osvedčenia o vlastníctve);

  • - balík zakladajúcich dokumentov spoločnosti: charta, rozhodnutie valného zhromaždenia zakladateľov spoločnosti alebo jediného zakladateľa o založení podniku, dohoda o zakladaní spoločnosti (ak existuje viac ako jeden zakladateľ);

  • - potvrdenie o zavedení základného imania;

  • - prijatie platby štátnej dane.

Návod na použitie

1

Začať s prípravou dokumentov vyriešením problému s adresou budúcej spoločnosti. Je to jednoduchšie, ak vlastníte nebytové priestory alebo plánujete zaregistrovať spoločnosť na svojej domácej adrese (túto možnosť skontrolujte vo svojej dani). V ostatných prípadoch nájdite miestnosť, v ktorej budete vykonávať činnosti, dohodnite sa s majiteľom ohľadom nájmu a požiadajte ho o záručný list pri uzavretí nájmu po registrácii spoločnosti a kópiu osvedčenia o vlastníctve.

2

Pripravte základné dokumenty spoločnosti. Ako základ môžete použiť štandardný súbor (charta, rozhodnutie zriaďovateľa alebo valné zhromaždenie zakladateľov, zakladateľská zmluva). V prípade potreby vykonajte zmeny štandardných dokumentov, ale nezabudnite ich koordinovať s právnikom. Podpíšte všetky dokumenty za prítomnosti notára, ktorý potvrdí vaše podpisy.

3

Vklad schváleného kapitálu. Ak ich chcete vkladať v peniazoch, otvorte sporiaci účet v ktorejkoľvek banke, uložte naň požadovanú sumu (najmenej 10 tisíc, neexistuje horná hranica, zamerajte sa na výšku základného imania predpísanú v charte budúcej spoločnosti, v praxi sú zvyčajne spokojní s minimálnou veľkosťou).

4

Pripravte si balík dokumentov o autorizovanom kapitále, ak ho vložíte do majetku. Ide o úkony ocenenia a prijatia majetku v súvahe budúcej firmy, kde by sa mala uviesť názov každej jednotky majetku, rok vydania, ak je to potrebné, hodnota. Nehnuteľnosť je drahšia ako 20 tisíc rubľov. by mal byť vyhodnotený nezávislým odborníkom. Ak je to lacnejšie (v praxi stačí vyhodnotiť na 10 000 rubľov, ak sa základné imanie rovná tejto hodnote, napríklad počítač), stačí vyhodnotiť samotných zakladateľov alebo jediného zakladateľa.

5

Zaplaťte štátny poplatok za registráciu spoločnosti LLC. Na webovej stránke Federálnej daňovej služby Ruska vygenerujte potvrdenie o platbe optimálne pomocou služby vytvorenia platby (nezabudnite si vybrať spôsob platby pre platbu v hotovosti) a platte v najbližšej pobočke Sberbank.

6

Doručte balík potrebných dokladov daňovému úradu a do piatich pracovných dní dostanete potvrdenie o registrácii spoločnosti alebo odôvodnené odmietnutie. Potom môžete začať vykonávať činnosti.

Užitočné rady

Ak máte v úmysle uplatniť zjednodušený daňový systém, predložte žiadosť spolu s dokumentmi na registráciu spoločnosti.

Odporúčaná