Druhy činností

Ako otvoriť vlastné fotografické štúdio

Ako otvoriť vlastné fotografické štúdio

Video: God of War | Raising Kratos | "Making Of" Documentary 2024, Júl

Video: God of War | Raising Kratos | "Making Of" Documentary 2024, Júl
Anonim

Radi fotíte a robíte to dobre. Máte dobré znalosti o fotografickom vybavení a máte predstavu o trhu s fotografickými službami. Možno, že vás myšlienka založiť vlastný podnik, vaše vlastné fotografické štúdio, navštívila viackrát: očakávané náklady sú celkom prijateľné, stále existujú medzery a môžu byť obsadené.

Image

Návod na použitie

1

Pri uvažovaní o vytvorení fotoštúdia sú niektoré pripravené ponúknuť minimum služieb: napríklad fotografiu pre úradné dokumenty. Iní sa riadia plnohodnotným súborom - profesionálna, reportážna (návštevná) fotografia, prenájom priestorov a zariadení, doplnkové služby. V budúcnosti budú niektoré sny o kurzoch pre mladých fotografov alebo o organizovaní predaja súvisiacich výrobkov - albumov, rámov, batérií atď. Dôležitým zdrojom príjmu môže byť tlač fotografií, kalendárov, reklamných brožúr a katalógov, fotomontáž, tvorba diapozitívov, obnova starých fotografií atď. Kreatívny prístup k práci sľubuje nekonečné zlepšovanie a rozširovanie služieb akéhokoľvek foto štúdia, malého alebo solídneho.

Ak otvoríte akúkoľvek možnosť, musíte prejsť klasickými krokmi premysleného obchodného plánu.

2

Rozhodnite sa o výbere právnej formy vašej budúcej spoločnosti (LLC alebo IP). Oboznámte sa s daňovými systémami každého z nich (patent bude pravdepodobne výhodnejší vo vašej oblasti). Vykonajte analýzu trhu. Vyhodnotiť, pokiaľ je to možné, pomocou prieskumu mini marketingu, popularity, dopytu po určitých fotografických službách. Kto bude vašim hlavným zákazníkom? Aké je vaše konkurenčné prostredie? Jasne odpovedzte na tieto otázky sami.

3

Vytvorte stratégiu budúceho štúdia - určte typy služieb, ktoré poskytnete. Poukážte na to, čo môžete dostať pred konkurenciou: v kvalite, rozsahu ponúk, cene. Venujte osobitnú pozornosť budúcemu nájomnému priestoru. Pre fotografické štúdio s veľkým objemom služieb je lepšie zvoliť oblasti susediace s centrom. Na malú (naliehavú fotografiu) je tiež vhodná miestnosť na spanie.

4

Kúpte si potrebné fotografické vybavenie. Môžete ich tiež zásobiť špeciálnymi obchodmi. Nekupujte najlacnejšie vybavenie - avaritmus sa vypláca dvakrát. Od nákladných modelov sa však dá upustiť: slušné fotoaparáty sú dnes k dispozícii pre 20 - 40 000 rubľov, napríklad Canon EOS 40D Body alebo Nikon D80 Body. Najprv minimalizujte náklady: napríklad na sekvenčné snímanie stačí nakúpiť jeden objektív. Osvetľovacie zariadenia sa kupujú v závislosti od zložitosti budúcej práce. Sú to svetelné zdroje, stojany pod nimi, príslušenstvo. Potrebné sú aj pozadie: papier na jedno použitie (v kotúčoch) alebo látka.

5

Počet zamestnancov závisí od objemu a charakteru práce. Vo fotografických štúdiách môže pracovať nielen fotograf na plný úväzok a administrátor, ale aj „hodinoví pracovníci“: stylistka, maskérka, tlačová dizajnérka.

Dokonca aj mladé fotografické štúdio, je vhodné mať svoje vlastné stránky s príkladmi práce, cenníkom, súradnicami.

Venujte pozornosť

Pri oprave miestnosti majte na pamäti, že farba stien, stropov a podláh vo fotografickom štúdiu je obyčajne natieraná „funkčnými“ farbami: obyčajná biela, čierna, sivá.

Užitočné rady

Správcovi sa odporúčajú oddelené miesta v kabíne (stôl s počítačom, telefón) a prezliekacie oblečenie pre návštevníkov (s veľkým zrkadlom a obrazovkou).

http://tovarnadom.com.ua/article_info.php?articles_id=69

Odporúčaná