Druhy činností

Ako otvoriť vlastnú dopravnú spoločnosť

Ako otvoriť vlastnú dopravnú spoločnosť

Video: Ako urobiť prvý krok a rozbehnúť svoj vlastný e-shop (Andrea Podstrelencová, Holokolo) 2024, Júl

Video: Ako urobiť prvý krok a rozbehnúť svoj vlastný e-shop (Andrea Podstrelencová, Holokolo) 2024, Júl
Anonim

Dopravná spoločnosť nie je typom podnikania, ktorého vytvorenie si môžete objednať na kľúč a dostať všetko hneď na to, aby ste vstúpili na trh ako jeden z vedúcich hráčov. Preprava sa zvyčajne začína malou dopravou a táto činnosť nadobúda len časom formu veľkej spoločnosti s vlastným vozovým parkom.

Image

Budete potrebovať

  • 1. Nákladné auto s objemom nadstavby najmenej 10 m3
  • 2. Dobre zavedené obchodné vzťahy s špedičnými spoločnosťami
  • 3. Príležitosti na ďalšie rozširovanie vašej flotily
  • 4. Schopnosť vybrať vodičov na plnenie jednotlivých objednávok a na trvalú prácu
  • 5. Postupom času - dohoda s servisom automobilu o údržbe všetkých vašich automobilov, ako aj dohoda o veľkoobjemovom nákupe pohonných hmôt

Návod na použitie

1

Kúpa kamiónu - to je prvá vec, s ktorou budete pravdepodobne musieť začať svoju cestu. Prirodzene, nemalo by ísť o traktor s prívesom (čo sa nazýva „nákladné auto“) - je lepšie začať s dovozom analógu „Gazelle“, ktorého objem tela je o niečo viac ako desať „kociek“. Náklady na „kamión“ sú niekoľko miliónov rubľov, jeho použitie je výhodné pre lety na dlhé vzdialenosti a pre vás budú v počiatočnej fáze príliš veľkým rizikom.

2

Začať nadviazať obchodné vzťahy s „dispečermi“ - špedičné spoločnosti, ktoré vyberajú súkromných dopravcov na plnenie svojich objednávok. Náklady na dodanie tovaru, ktoré ponúka zákaznícka spoločnosť, a zisk, ktorý získate od sprostredkovateľov - sprostredkovateľov, sú veľmi odlišné, ale veľkí zákazníci priamo nepracujú s „súkromnými obchodníkmi“. Preto, ak chcete získať ziskové objednávky pre seba, spolupracujte s čo najväčším počtom „dispečerov“, dostaňte sa do svojich databáz ako svedomitý a zodpovedný exekútor.

3

Investujte toľko, koľko môžete, do rozšírenia „flotily“ svojich automobilov - to znamená, že po nazhromaždení peňazí za druhé auto by ste sa ich mali pokúsiť zachrániť na tretinu. Len za to, že máte k dispozícii osem nákladných vozidiel, sa môžete považovať za serióznu spoločnosť. Služby dopravných spoločností zahŕňajú oveľa širšiu škálu možností ako pomoc pri sťahovaní do novej kancelárie alebo do vidieckej chaty. Je potrebné sa samozrejme snažiť získať ponuky na zasielateľstvo do iných regiónov krajiny.

4

Vyvinúť pre seba spoľahlivý, pokiaľ je to možné, systém na výber vodičov, ktorým môžete dôverovať zariadeniam a nákladu. Nájsť dobrého vodiča pre „kamión“ nie je vždy ľahká úloha, najmä ak si uvedomíte, že náklady na dodanie tovaru niekedy nie sú stotisíc rubľov. „Minulosť“ kandidátov môžete skontrolovať pomocou inkasných spoločností alebo súkromných osôb poskytujúcich podobné služby. Je možné, že vodiči v dopravnom priemysle neriešia úplne všetko, ale bez osvedčených vodičov sa určite nedostanete ďaleko.

Užitočné rady

Rozšírením svojej flotily sa pokúste kúpiť autá vhodné na prepravu rôznych druhov tovaru, čo vám umožní prevziať takmer každú objednávku, ktorú považujete za ziskovú.

Nezáleží na tom, aké silné je pokušenie šetriť nákupom lacnejšieho vozidla vyrobeného pre domácnosť, nepodľahne mu, pretože podobné zahraničné nákladné automobily sa rýchlo zaplatia za seba a pravdepodobne vydržia niekoľkokrát dlhšie.

Súvisiaci článok

Ako si vybrať prepravnú spoločnosť pre nákladnú dopravu

  • Služby nákladnej dopravy: vlastná dopravná spoločnosť „od nuly“
  • ako otvoriť dopravnú spoločnosť

Odporúčaná