obchodné

Ako otvoriť japonskú reštauráciu

Ako otvoriť japonskú reštauráciu
Anonim

Japonské reštaurácie sa neotvárajú tak často ako lacné kaviarne alebo pivní bary. Zostávajú však populárne a celkom výnosné, ak je všetko správne usporiadané. Kde začať pre tých, ktorí sa rozhodli pripojiť sa k radám majiteľov japonských reštaurácií?

Image

Návod na použitie

1

Zvážte formát budúcej inštitúcie. Ak je väčšina japonských reštaurácií vo vašom meste sústredená do jedného segmentu, možno budete chcieť prísť s niečím novým. Napríklad otvorené japonské rýchle občerstvenie. Alebo reštaurácia s teppanom, ktorá sa môže stať atrakciou mesta. Alebo kombinujte koncepty otvorením napríklad rusko-japonskej reštaurácie, ktorá kombinuje dve farebné ponuky v jednej inštitúcii. Zvolený koncept určuje všetko ostatné - výber umiestnenia, interiéru, menu, zamestnancov, cien.

2

Nájdite miesto pre svoju reštauráciu. Možno, že miestnosť upraví koncepciu vašej inštitúcie. Napríklad v obchodnom centre by sa nemala otvárať reštaurácia s nadpriemerným šekom. Formát kaviarne alebo inej lacnej inštitúcie však bude celkom vhodný. V suteréne je logickejšie otvoriť zvýraznenú modernú reštauráciu s moderným interiérom a tradičná inštitúcia zariadená v klasickom štýle si vyžaduje umiestnenie na prízemí.

3

Zhodnoťte svoje finančné možnosti. Je možné, že budete potrebovať partnera. Môžete uvažovať o získaní franšízy, potom sa prípadný franšízor postará o problémy s interiérom a menu, čím vás zbaví zbytočných obáv. Na trhu existuje niekoľko franšíz japonských inštitúcií rôznych formátov, možno vám bude vyhovovať jedna z možností.

4

Ak sa rozhodnete konať samostatne, obráťte sa na agentúru, kde vám pomôžu prísť s menom, logom, sloganom. Pokiaľ ide o návrh miestnosti, mali by ste sa obrátiť na návrhára. Nie je potrebné hľadať najlepšieho návrhára v meste. Cena jeho služieb bude vysoká, navyše každý majster má svoj vlastný rukopis a niekedy aj svoje obľúbené materiály. Nechcete vo svojej inštitúcii vidieť rovnaké lampy a čalúnenie, aké sú v susedných kaviarňach? Skúste sa obrátiť na začiatočníkov. Ich súradnice nájdete na priemyselných výstavách. Začiatočníci, ktorí potrebujú portfólio, ohodnotia svoje služby nižšie a medzi nimi je veľa talentov. Kto vie, možno bude vaša reštaurácia prvým projektom budúceho najlepšieho návrhára mesta?

5

Hlavným bodom je výber personálu. Premýšľajte o tom, kto vám zariadi vašu kuchyňu. Možno budete potrebovať hosťa kuchára, ktorý vytvorí menu a trénuje kuchárov niekoľko mesiacov.

6

Uzatvárať dohody s dodávateľmi. V každom regióne existujú spoločnosti, ktoré sú schopné ponúknuť všetok potrebný sortiment na výrobu japonskej kuchyne. Ideálnou možnosťou je spolupráca s dvoma alebo tromi spoločnosťami. Zvážte, ako sa vaše menu alebo zoznam vín môžu líšiť: pozrite si cenníky dodávateľov. Možno sa vo vašej reštaurácii predstaví zbierka saké? Alebo budete servírovať rad chladených tuniakových jedál? Správne vybrané produkty vám pomôžu ziskovo prestavať od konkurencie.

7

Zamyslite sa nad propagáciou budúcej reštaurácie. Okrem klasických letákov, reklamných článkov a televíznych spotov sú možné aj neštandardné spôsoby. Napríklad vyhľadajte na internete blogy od miestnych reštauračných nadšencov. Spolupráca s blogermi je rýchly a originálny spôsob sprostredkovania informácií publiku.

Užitočné rady

Najrýchlejšie platiacou možnosťou pre japonské podniky je donášková služba na sushi. Ak sa chcete vysporiadať s japonskou kuchyňou, ale nemáte dostatok finančných prostriedkov na otvorenie stacionárnej inštitúcie, zvážte túto možnosť. Nevyžaduje veľké investície a náklady na zamestnancov, nie je potrebné získať povolenie na alkohol a prenajímať veľké plochy.

Odporúčaná