Druhy činností

Ako otvoriť výrobu šperkov

Ako otvoriť výrobu šperkov

Video: Jak si vytvořit BOHO šperky 2024, Júl

Video: Jak si vytvořit BOHO šperky 2024, Júl
Anonim

Pri úvahách o tom, ako otvoriť výrobu šperkov, majte na pamäti, že túto činnosť je možné vykonať iba vtedy, ak existuje špeciálne osvedčenie o vykonaní skúšky. Preto budete musieť, okrem zvyčajného balíka dokladov na vykonávanie podnikateľskej činnosti, vydávať aj tento certifikát, ktorý sa vydáva na základe určitých požiadaviek, ktoré zohľadňujú špecifiká šperkov.

Image

Návod na použitie

1

Medzi druhy činností, na ktoré sa vyžaduje certifikácia dohľadu nad rozborom, patrí výroba, skladovanie a obchodovanie s drahými kovmi a šperkami, rezanie drahých kameňov, činnosti záložní, klenotníctvo pamätných mincí a ocenenia drahých kovov. Pred registráciou v Dozornom úrade sa zaregistrujte na daňovom úrade, získajte osvedčenie o registrácii v zjednotenom štátnom registri a zaregistrujte svoju spoločnosť pomocou mimorozpočtových prostriedkov.

2

Pripravte si miestnosť, v ktorej bude umiestnená výroba šperkov. Vybavte ho trezorom alebo odložte špeciálnu bezpečnú miestnosť na skladovanie drahých kovov, kameňov a výrobkov. Trezory je možné nahradiť inštaláciou moderného poplachového systému. Nákup vybavenia a náradia, ako aj prvotriednych mierok presnosti.

3

Pripravte si balík dokumentov, ktorý musíte poskytnúť na skúšku. Napíšte žiadosť o osobitné osvedčenie adresované vedúcemu úradu pre územné vyšetrenie. Pripojte k nemu balík dokumentov, ktorý obsahuje zoznam druhov práce vašej spoločnosti, ktoré si vyžadujú osobitné povolenie, dokumenty potvrdzujúce vaše právo na podnikanie.

4

V prílohe k žalobe vydať notársky overené kópie charty, PSRN, TIN, zmeny charty; obyčajné kópie: informačný list od štatistických úradov so zoznamom typov hospodárskej činnosti, zakladateľskou listinou alebo rozhodnutím valného zhromaždenia o vytvorení organizácie, protokolom o stretnutí alebo príkazom na vymenovanie vedúceho. Zaistite tieto kópie s pečaťou podniku. Pripojte tiež kópiu prenájmu priestorov alebo osvedčenie o vlastníctve priestorov. Balík dokumentov musí obsahovať osvedčenie vašej spoločnosti, v ktorom je uvedené celé meno, bankové údaje, poštová a adresa, kontaktné čísla a fax.

5

Do dvoch týždňov od predloženia žiadosti o registráciu dostanete riadne vykonaný certifikát osobitnej registrácie. Je platný 5 rokov od dátumu vydania. Začnite svoju činnosť za predpokladu, že aj za priaznivých okolností sa jej náklady vyplatia najskôr po 3 rokoch.

Odporúčaná