ostatné

Ako odrážať príspevky v službe

Ako odrážať príspevky v službe

Video: Jaroslav Dušek 2024, Júl

Video: Jaroslav Dušek 2024, Júl
Anonim

Niektorí zamestnávatelia využívajú služby tretích strán v rámci svojich obchodných činností. Spravidla by sa takáto práca mala týkať výroby a predaja výrobkov, to znamená, že by mali byť ekonomicky opodstatnené. Tieto služby sa musia účtovať.

Image

Budete potrebovať

- dokumenty (faktúra, listina, výpis z bežného účtu a ďalšie).

Návod na použitie

1

Aby sa táto alebo táto služba prejavila, dostanete najprv dokumenty potvrdzujúce, že práca bola dokončená. Všetka dokumentácia musí byť riadne vykonaná. Nezabudnite uzavrieť dohodu so spoločnosťou, ktorá vám poskytuje služby.

2

Pri vykonávaní práce získajte osvedčenie o servise. Na odpočítanie DPH musí byť tiež vystavená faktúra. Vyvíjajte zákon sami, pretože ruské právo neschvaľuje jednotnú formu.

3

V účtovníctve vykonajte na základe zákona o poskytovaní služieb tieto údaje: D26 K60 (76) - odráža sumu výdavkov (bez DPH) spojených s prijatou službou.

4

Na základe daňového dokladu (faktúry) odzrkadľujte výšku dane z pridanej hodnoty na vstupe, urobte to pomocou položky: D19 K60 (76).

5

Po vykonaní platby zmluvnej strane za služby poskytnuté na základe výpisu z bežného účtu a platobného príkazu v účtovníctve vykonajte toto účtovanie: D60 (76) K51. Ak sa platba uskutočnila v hotovosti (tj prostredníctvom pokladne organizácie), potom na základe príkazu na úhradu vykonajte zadanie: D60 (76) K50.

6

Odošlite odpočet dane z pridanej hodnoty. Za týmto účelom vykonajte nasledujúce zadania: Podúčet D68 „DPH“ K19. Do nákupnej knihy uveďte sumu DPH a znova skontrolujte správnosť dátumu a čísla dokladu.

7

Odpíšte náklady na predaj, v účtovníctve to odzrkadlite takto: Podúčet D90 „Náklady na predaj“ K26.

Užitočné rady

Náklady, ktoré vznikli pri poskytovaní služieb, znižujú základ dane pri výpočte dane z príjmu. To sa však dá dosiahnuť, ak sú náklady ekonomicky opodstatnené a potvrdené, to znamená, že k nim sú priložené všetky potrebné dokumenty.

účtovanie účtovných služieb

Odporúčaná