rozpočtovanie

Ako platiť vo výrobe

Ako platiť vo výrobe

Video: Как и где купить электроскутер цена за дешёвый citycoco 2021 надежный электромопед citycoco 2024, Júl

Video: Как и где купить электроскутер цена за дешёвый citycoco 2021 надежный электромопед citycoco 2024, Júl
Anonim

Dobré mzdy sú hlavným stimulom pre osobu, aby pracovala vo výrobe. Aké sú formy platu a ako čo najefektívnejšie zorganizovať proces vyplácania peňažných náhrad?

Image

Návod na použitie

1

Rozhodnite o forme mzdy. Rozlišujte medzi časom a náplastou. V prvom prípade sa čas skutočne odpracovaný zamestnancom vypláca na základe sadzby alebo tarify za jednotku času, zvyčajne za jednu hodinu. Okrem toho podľa výsledkov ktoréhokoľvek obdobia: mesiac, štvrťrok, rok - zamestnanec dostane bonus na základe výsledkov svojej práce. Systém kusového spracovania zahŕňa platbu určitého množstva práce alebo vyrobených výrobných jednotiek. Odmena môže byť tiež bonusom za kus alebo progresívnym spôsobom (čím viac zamestnanec zarobí, tým viac peňazí sa vyplatí za každú výrobnú jednotku). Zvážte povahu svojej výroby a vyberte najvhodnejšiu možnosť.

2

Naplánujte si mzdový plán. Je to jedna z hlavných zložiek nákladového rozpočtu, preto zvážte možnosti výroby, situáciu na trhu a ďalšie črty finančnej situácie. Upozorňujeme, že fond musí zohľadniť výplatu ročnej dovolenky a práceneschopnosti, platbu trinásteho platu a ďalšie výdavky.

3

Získajte pracovníkov, ktorí majú záujem o zvýšenie miezd. V mnohých podnikoch sa na tento účel zavádza tento systém: zamestnanec dostáva malý zaručený plat a významné percento zo zisku spoločnosti. V tomto prípade je pre neho výhodné pracovať efektívnejšie. Tento prístup vám okrem toho umožňuje včas sa zbaviť lenivých a neschopných zamestnancov. S jednoduchou časovou platbou dostáva človek peniaze nie za to, že pracuje, ale za prácu. To často vedie k tomu, že človek jednoducho „sedí“ stanovené hodiny a podnik sa nepohybuje.

4

Zvážte systém prémií a odmien. Ceny sa môžu udeľovať nielen za niektoré sviatky, po určitom období alebo po dokončení veľkého projektu, ale aj za splnenie mimoriadne náročnej úlohy, vyhrať domácu súťaž a z iných dôvodov. Cena je účinným opatrením na zvýšenie efektivity práce.

Odporúčaná