rozpočtovanie

Ako platiť poistné podľa IP

Ako platiť poistné podľa IP

Video: Google Play Policy - Intellectual Property (IP) 2024, Júl

Video: Google Play Policy - Intellectual Property (IP) 2024, Júl
Anonim

Podnikateľ, ktorý uplatňuje zjednodušený daňový systém, musí platiť poistné pre mimorozpočtové fondy bez ohľadu na to, či má alebo nemá podnikateľský príjem. Sumy platieb sú pevné. V roku 2011 predstavovali približne 16 tisíc rubľov. Poistné môžete previesť z bežného účtu SP alebo v hotovosti prostredníctvom Sberbank.

Image

Budete potrebovať

  • - podrobnosti o územných jednotkách fondov;

  • - počítač;

  • - prístup na internet;

  • - účet v online službe „Elektronický účtovník“ Elba;

  • - bankový klient alebo tlačiareň;

  • - hotovosť alebo dostatočný zostatok na platbu na bežný účet jednotlivého podnikateľa.

Návod na použitie

1

Podrobnosti o platbe získate v častiach Dôchodkového fondu Ruskej federácie a Územného fondu povinného zdravotného poistenia, ktoré slúžia na vašu registračnú adresu v mieste bydliska. Tieto informácie sa zvyčajne nachádzajú na webových stránkach regionálnych pobočiek uvedených fondov.

S údajmi pomôže aj online služba „Elektronický účtovník“ Elba. Pri registrácii v nej zadáte svoje osobné údaje, podľa ktorých systém sám vyberie potrebné údaje.

2

Prihláste sa do služby „Elektronický účtovník“ Elba a prejdite na kartu „Hlásenie“.

V zozname skutočných úloh vyberte platbu poistného.

Systém vám ponúkne výber vytvorenia dokladu o sporení, platobného príkazu alebo súboru na jeho prípravu v systéme banka-klient.

Uložte vybraný dokument do počítača, vytlačte potvrdenie alebo platobný príkaz.

3

Pri platbách z bežného účtu sa starajte o dostatočný zostatok na platbu. Ak nie je dostatok peňazí, uložte ich v požadovanej výške.

4

V závislosti od vybraného dokumentu musíte navštíviť najbližšiu pobočku Sberbank s účtenkou (nezabudnite ju podpísať) a hotovosť, pobočku banky, kde máte bankový účet IP s platbou overenou podpisom a pečaťou, alebo vygenerujte platobný príkaz v internetovej banke a prevod na vykonanie.

Poplatok za prevod príspevkov do mimorozpočtových fondov sa neúčtuje.

Odporúčaná