Obchodná komunikácia a etika

Ako prekonať strach z chladných volaní

Ako prekonať strach z chladných volaní

Video: Ako prekonať strach z telefonovania na studený trh 2024, Júl

Video: Ako prekonať strach z telefonovania na studený trh 2024, Júl
Anonim

Chladné hovory sú efektívnym nástrojom predaja. Je však telefonovanie za studena jednoduché? Dnes sa mnohí obávajú chladných volaní. Môže byť porazený podľa určitých pravidiel.

Image

Chladné volania potenciálnym zákazníkom sú účinným spôsobom budovania zákazníckej základne, moderný predaj je zriedka bez neho. Navyše je to jeden z najťažších. Volanie cudzincov môže spôsobiť psychologické ťažkosti a dokonca aj skutočný strach. Tento strach je možné postupne prekonať. Tu je niekoľko pravidiel, ktoré vám môžu pomôcť:

Veľa volajte. Pravidlo číslo 1 na prekonanie strachu je konanie. Vezmite množstvo, zavolajte 50, 100, 200 hovorov - a uvidíte, že s každým novým volaním strach topí.

Volajte pravidelne. Nespočívajte na vavrínoch, kým množstvo neklesne do kvality. Jeden deň úspešných hovorov spadne do odpadu, ak sa nasledujúci deň rozhodnete relaxovať. Rozvíjajte zvyk volania systematicky, najmä v počiatočnej fáze.

Buďte pripravení na zlyhanie. Najhoršia vec, ktorá sa dá urobiť na tomto konci, je neslušné alebo zavesené. Priznajte si, že to nie je to najhoršie, čo sa vám môže stať, a prijmite to ešte pred telefonátom. Pamätajte, že negatívna skúsenosť je tiež skúsenosť.

Pripravte si skript na volanie. Často sa to nazýva skript alebo reč: je to predpísaný algoritmus akcií počas hovoru. Pre začiatočníkov sú vhodné typické skripty z internetu a počas vytáčania je lepšie ich prispôsobiť konkrétnej situácii. Pomôže vám to skúsenejším kolegom.

Sledujte svoju pozíciu. Jednou zo súčastí úspešného studeného hovoru je sebavedomý a pokojný hlas. Sklopná poloha na stoličke počas hovoru k tomu neprispieva: hlas sa stáva tichým a nečitateľným. Sedieť vo vzpriamenej polohe, narovnať svoje plecia. Môžete dokonca vstávať z času na čas.

Usmievať. Ľudia cítia emócie. Stojí to za úsmev, pretože váš hlas je pre ostatných atraktívnejší. Príjemný hlas odzbrojí osobu, aj keď hovoríte po telefóne. Vyskúšajte to!

Chladné hovory: Ako prekonať strach a dosiahnuť výsledky

Odporúčaná