Obchodné riadenie

Ako si vybrať meno

Ako si vybrať meno

Video: Ako si vybrať meno pre psíka 2024, Júl

Video: Ako si vybrať meno pre psíka 2024, Júl
Anonim

Rodičia vážne uvažujú o výbere mena novonarodenej osoby. Každý nie je nazývaný rovnako. Zakladatelia spoločností tiež berú vážne výber názvov nových produktov, služieb, firiem. Koniec koncov, do nich sa investuje duša tvorcov, dochádza k zrodeniu niečoho krásneho. Chcem, aby sa „dieťa“ stalo silnejším a postavilo sa mu na nohy, aby sa naň mohlo v budúcnosti pyšiť. Dobré meno zdôrazňuje jedinečnosť a robí majiteľa rozoznateľným.

Image

Návod na použitie

1

Premýšľajte o tom, čo by ľudia mali vidieť. Väčšina informácií prichádza cez pohľad. Nájdite slovo alebo frázu, vďaka ktorej sa pred očami mysle objaví zodpovedajúci obrázok. Názov teda pripisujete zážitku ľudí, tomu, čo videli predtým.

2

Zistite, čo by ľudia mali počuť. Niektoré slová pripomínajú zvuky. Keď povieme „šušťanské listy“, vzniknú asociácie.

3

Vymyslite ľudí, aby vdychovali. Slovo „tulipán“ pripomína vôňu. Objavujú sa ďalšie združenia súvisiace s tulipánmi. Meno môže vyvolať určité pachy a súvisiace pocity.

4

Zistite, čo by ľudia mali cítiť. Je ťažké ignorovať frázu „bit komára“, pretože väčšina to vie. Zamyslite sa nad tým, aké skúsenosti potenciálnych zákazníkov môžu byť použité v názve.

5

Premýšľajte o tom, čo by ľudia mali jesť. "Citrónová šťava." Názov môžete spojiť s vhodnou chuťou.

6

Priraďte zodpovedajúce slová. V predchádzajúcich krokoch sme použili 5 zmyslov. Urobte si zoznam všetkých nápadov bez analýzy ich správnosti.

7

Vyberte najlepšie meno. Vezmite prvé dve mená zo zoznamu a porovnajte ich. Potom porovnajte to najlepšie z nich s ďalším menom zo zoznamu. Výsledkom bude jedna z možností.

Venujte pozornosť

Pri výbere názvu zvážte, či bude možné vytvoriť web s príslušným názvom. Ak takýto web už existuje, pozrite sa vopred.

Užitočné rady

Chráňte dobré meno zaregistrovaním ochrannej známky.

Práca „Bez názvu“ za niekoľko miliónov dolárov v roku 2019

Odporúčaná