Obchodné riadenie

Ako obchodovať s mäsom

Ako obchodovať s mäsom

Video: Obchod s bilym masem 2 2024, Júl

Video: Obchod s bilym masem 2 2024, Júl
Anonim

Každé podnikanie je veľmi vážne a vždy existujú určité riziká. Obchodovanie s mäsom nie je výnimkou. Ak chcete otvoriť predajňu alebo niekoľko predajní, musíte zhromaždiť niekoľko dokumentov a mať dobrých a spoľahlivých dodávateľov.

Image

Budete potrebovať

  • - Licencia;

  • - povolenie na obchodovanie;

  • - daňová registrácia ako samostatný podnikateľ alebo právnická osoba;

  • - povolenie SES;

  • - vybavenie;

  • - dohoda s dodávateľmi;

  • - sanitárna kniha.

Návod na použitie

1

S mäsom môžete obchodovať niekoľkými spôsobmi: otvorte si vlastný stánok s mäsom alebo si ho prenajmite, prenajmite si izbu v obchode alebo na mestských trhoch.

2

Ak chcete otvoriť kiosk, prenajať ho alebo prenajať maloobchodnú predajňu v obchode, musíte mať všetko vybavenie, ktoré potrebujete na obchodovanie s mäsom. K vybaveniu patrí: pulty na chladenie a mrazenie, veľká chladnička na skladovanie mäsa, súprava sekier a nožov, pokladňa, váhy, drevené kliny na sekanie mäsa, umývateľný pult na rozloženie mäsa. Musíte tiež kúpiť obchodný formulár pre seba a pracujúci personál.

3

Mali by ste zostaviť súbor dokumentov, ktoré vám umožnia obchodovať s mäsom. Napíšte vyhlásenie licenčnej komore, vyhlásenie miestnej správe. Daňový úrad sa musí zaregistrovať ako samostatný podnikateľ a pri otváraní niekoľkých predajní - ako právnická osoba.

4

Ak otvoríte svoju zásuvku, musíte uzavrieť SES, predstaviteľov hasičského zboru. SES vydá povolenie, ak bude mať odtok dve miestnosti s minimálnou plochou 6 m2, vodovod a kanalizáciu.

5

Všetci vaši zamestnanci (vrátane vás) sú povinní mať zdravotnú knihu a každých 6 mesiacov aktualizovať svoje pracovné povolenie.

6

Ďalej sa musíte dohodnúť so spoľahlivými dodávateľmi na dodávke čerstvého a kvalitného mäsa. Ak je aspoň raz mäso nekvalitné alebo zatuchnuté, stratíte kupujúcich. Mäso sa musí dodávať s pečiatkami a osvedčeniami o zhode.

7

Ak sa chystáte predávať mäso na mestských trhoch, musíte si prenajať predajne, chladničky, komerčné vybavenie. Všetky dokumenty sa vydávajú rovnako ako pri obchodovaní s pavilónmi alebo v prenajatých obchodoch, s výnimkou uzavretia SES na výpusti a požiarnej službe. O to sa postará správa trhu.

aké doklady pre mäso

Odporúčaná