Obchodné riadenie

Ako uvádzať na trh nový produkt

Ako uvádzať na trh nový produkt

Video: Predvídajte a vytvárajte budúcnosť plnú biznis úspechov 2024, Júl

Video: Predvídajte a vytvárajte budúcnosť plnú biznis úspechov 2024, Júl
Anonim

Kompetentné uvedenie nového výrobku na trh je jedným z kľúčových aspektov marketingu. Úspešné uvedenie nového produktu na trh je schopné poskytnúť produktu vysokú ziskovosť a silné postavenie. Príprava na túto etapu nie je o nič menej dôležitá ako priama práca na predaji tovaru.

Image

Budete potrebovať

  • - marketingový výskum;

  • - návrhárske služby;

  • - reklamné materiály;

  • - peniaze;

  • - personál.

Návod na použitie

1

Vykonajte prieskum trhu. Vaším cieľom je určiť konkurenčné prostredie, umiestnenie vášho vlastného produktu, vlastnosti dopytu a existujúcu cenovú situáciu. Výsledky analýzy sa stanú pre vás jedným z kľúčových faktorov pri uvádzaní produktu na trh.

2

Zvýraznite jednu alebo viac USP (jedinečný predajný návrh), ktoré sprevádzajú váš produkt. Môžu to byť neobvyklé vlastnosti, nižšia cena, popredajný servis, vyššia kvalita, bezplatné doručenie a servis. V takom prípade by váš potenciálny spotrebiteľ mal pochopiť, prečo potrebuje kúpiť váš produkt, a nie podobný.

3

Na základe hotového USP vytvorte propagačnú stratégiu. Vyberte si slogan, vlastnosti reklamnej kampane, najúčinnejšie mediálne a propagačné metódy. Vytvorte marketingový plán, ktorý vám pomôže racionálne rozdeliť rozpočet na uvedenie produktu na trh. Ak je konkurenčné prostredie dostatočne silné a existuje veľa podobných produktov, vyberte agresívnejšie spôsoby propagácie. Provokatívne frázy, cenový dumping, vysoko propagačné kampane na podporu predaja: na začiatku sa môžu použiť všetky metódy, ktoré nie sú v rozpore s právnymi predpismi a etikou.

4

Navrhnite chytľavé logo svojho produktu. Na základe toho vytvorte plnohodnotnú firemnú identitu, vďaka ktorej bude produkt rozpoznateľný a pomôže spotrebiteľovi ho ľahko odlíšiť od analógov. Vydávajte suveníry s logom, ako aj POS materiály na umiestnenie na predajných miestach.

5

Vytvorte „odložený“ dopyt po vašom produkte, falošné umelé vzrušenie z uvedenia produktu na trh dlho pred začiatkom. Napríklad pri zavádzaní elektronickej novinky na trh je vhodné vyprovokovať diskusiu o tejto téme na internetových fórach, uverejňovať informačné články v tlači a prenajímať agentov, ktorí sa o novinkách budú informovať v obchodoch. Môžete tak dosiahnuť situáciu, keď už budú vedieť o vašom produkte skôr, ako sa objaví na trhu.

nový produkt na trhu

Odporúčaná