obchodné

Ako postaviť rekreačné stredisko

Ako postaviť rekreačné stredisko

Video: Rekreačné a školiace stredisko Lipka 2024, Júl

Video: Rekreačné a školiace stredisko Lipka 2024, Júl
Anonim

V sovietskych časoch bol kemping jednou z neoddeliteľných súčastí životného štýlu. V súčasnosti sa táto dobrá tradícia postupne obnovuje: môžete si dôkladne oddýchnuť bez toho, aby ste išli do zahraničia. Môžete si zarobiť slušným životom: dobre organizované rekreačné stredisko sa vyplatí za 3 až 4 roky.

Image

Návod na použitie

1

Zaregistrujte právnickú osobu a začnite hľadať oblasť, v ktorej by ste mohli otvoriť alebo zrekonštruovať rekreačné stredisko. Poznámka: niekedy je jednoduchšie začať stavať základňu od nuly na prenajatej pôde ako prestavať starú. Okrem toho sa môže kedykoľvek objaviť aj majiteľ opustenej základne.

2

Vyberte si vhodné miesto pre svoju základňu, pričom vezmite do úvahy vzdialenosť od regionálneho centra, dostupnosť miestnych zaujímavostí a malebnú krajinu. Je vhodné, aby sa základňa nachádzala na brehu rieky alebo jazera. Uistite sa, prosím, na ministerstve životného prostredia o dostupnosti prírodných rezervácií alebo prírodných parkov v oblasti. Miesto by sa malo nachádzať v oblasti s dobre rozvinutou infraštruktúrou.

3

Zistite, či na vašom webe existuje všetka komunikácia. Ak to však prostriedky umožňujú, môžete si sami priniesť komunikáciu. Jediným negatívom v tomto rozhodnutí je dlhé schválenie a administratíva. V každom prípade budete musieť vykonať topografický prieskum miesta (niekedy až po streľbu zo všetkých bodov každého stromu).

4

Prenájom pozemku. Jeho veľkosť závisí od toho, čo plánujete postaviť: či to bude skromná základňa na niekoľkých hektároch alebo luxusný hotelový komplex v lone prírody.

5

Obráťte sa na architektov alebo si najskôr sami načrtnite náčrty budúcej základne a potom projekt, podľa ktorého budete stavať. Štandardné rekreačné stredisko by malo mať:

- niekoľko domov (drevených alebo drevených) pre rodinu od 3 - 4 osôb;

- niekoľko dvojdomov;

- priestory pre kolektívnu rekreáciu;

- jedáleň, kuchyňa, sklad, kasárne pre zamestnancov a administratívne priestory;

- dve kúpele;

- tanečný parket, biliard, bazén (ak v blízkosti nie je rybník);

Rekreačné stredisko môže mať v závislosti od prostriedkov a strednej Ázie aj požičovňu rybárskeho a športového vybavenia, tenisový kurt, štadión atď.

6

Nájom zamestnancov. Kvalifikovaný lekár a zdravotná sestra, kuchár, niekoľko slúžok (v smenách), niekoľko čašníkov (aj v smenách), jeden alebo dvaja robotníci (môžu pracovať na čiastočný úväzok a nočný strážca), 1-2 animátori alebo sprievodcovia, ochranka musí pracovať v každom rekreačnom stredisku. Ak plánujete sezónnu prácu, potom môžete vo zvyšku roka nechať k dispozícii iba strážnici alebo strážnici.

7

Umiestnite reklamu na svoje rekreačné stredisko v závislosti od jeho stavu. Ak bude pre strednú triedu dostatok reklám v novinách, mali by ste uzavrieť dohody s reklamnou a cestovnou agentúrou, aby sa bohatí klienti mohli zaujímať o vašu základňu.

Odporúčaná