nepopulárne

Ako postaviť cestu

Ako postaviť cestu
Anonim

Nedávno vyvstáva pomerne často otázka, kedy budeme mať konečne dobré cesty. Je skutočne také ťažké vybudovať aspoň raz normálnu pevnú cestu, ktorá by sa každý rok nemala opravovať. Pravdepodobne je fajn jazdiť s vánkom, nebojte sa naraziť do obrovskej jamy a potom dať auto na opravu. Možno budete musieť pri stavbe ciest dodržiavať všetky pravidlá. Ako sa vlastne stavajú cesty? Stavba cesty je, samozrejme, dosť namáhavý a komplikovaný proces. Na prvý pohľad to vyzerá tak jednoducho. Na vybudovanie cesty je potrebné urobiť nasledujúce práce:

Image

Návod na použitie

1

Vypracovať štúdiu pôdy, na ktorej bude cesta prebiehať, je to potrebné, aby sa predišlo poruchám alebo poklesom pôdy po položení cesty. Ďalej vykonajte vývoj pôdy (v pôde sa vykonáva špeciálne prehĺbenie, pôda sa zhutní a zhutní) pomocou špeciálnych strojov, v zriedkavých prípadoch sa táto práca vykonáva ručne.

2

Položte tesnenie z nového materiálu - geotextílie, je to potrebné, aby sutiny, ktoré prinesú nákladné vozidlá, nespadli do zeme, pretože nevydržia hmotnosť naloženého stroja. Potom položte odpadovú trosku a položte na ňu žulový štít, je potrebné prepojiť všetky vrstvy so základňou cesty.

3

Položte vrstvu drveného kameňa, ale nie iba hromadne, ale pomocou špeciálnej technológie, najskôr väčšieho drveného kameňa, potom menšieho drveného kameňa, ktorý sa valí a presakuje do trhlín medzi veľkým drveným kameňom, pričom sa upchávajú póry. Potom sa základy budúcej cesty stanú hustejšími, stabilnejšími a odolnejšími.

4

Na všetky tieto vrstvy, ktoré tiež ležia vo viacerých vrstvách, položte asfalt, záleží to od typu cesty a zaťaženia vozovky. Každý druh asfaltu sa samozrejme vyrába pre každú cestu: môže byť hrubozrnný, hustý, porézny a jemnozrnný.

5

Asfalt zhutnite pomocou špeciálnych strojov, pod tlakom asfalt pevnejšie drží všetky predchádzajúce vrstvy našej cesty. Nadácia, alebo nadácia, zohráva pri stavbe ciest veľkú úlohu. Ak je základňa silná, spoľahlivá a trvanlivá, potom samotná cesta nám bude slúžiť dlhšie ako jeden rok. Avšak stojí za to aplikovať a zaviesť nový vývoj a technológie do výstavby ciest a potom pravdepodobne dosiahneme riešenie problémov s cestnou premávkou.

Odporúčaná