Druhy činností

Ako postaviť pastiera

Ako postaviť pastiera

Video: Na vysokej skale : Ovčiar Bebek 2024, Júl

Video: Na vysokej skale : Ovčiar Bebek 2024, Júl
Anonim

Chov oviec je jedným z najziskovejších sektorov poľnohospodárstva. Samozrejme, ak chcete chovať ovce, potrebujete nielen želanie, ale aj špeciálne znalosti. A samozrejme miestnosť, v ktorej budete chovať zvieratá.

Image

Návod na použitie

1

Prenajať pozemok s cieľom postaviť farmu alebo prenajať existujúcu farmu. Vydať všetky doklady potrebné na výstavbu nového pastiera na vybranej lokalite alebo na rekonštrukciu existujúcich budov.

2

Vypočítajte si veľkosť budúcich priestorov v závislosti od toho, ktorú farmu chcete vybaviť (komerčný alebo rodokmeň), aké plemeno oviec budete pestovať, koľko hláv plánujete držať a aké klimatické podmienky prevládajú vo vašom regióne. Navrhnite vnútorné priestory budúceho pastiera tak, aby počet zvierat v každej sekcii neprekročil stanovené normy. Pri výpočte nezabudnite vziať do úvahy aj frekvenciu oviec. Ovčie mačky s malou kapacitou sú zvyčajne postavené v tvare „P“ a „T“. Väčšie ovce majú obdĺžnikový tvar.

3

Nakúpte všetok potrebný stavebný materiál a vybavenie pre stavbu pastiera. Typicky sú také priestory postavené z prefabrikovaných železobetónových konštrukcií rôznych konfigurácií, ale môžu byť tiež postavené z kameňa alebo tehly. Upozorňujeme, že výška interiéru musí byť najmenej 2, 4 m od podlahy. Strecha je obyčajne sedlová, brány sú dvojkrídlové so zádverím.

4

Vyberte typ podlahy pre pastiera (masívny, leštený). Ak sú podlahy pevné, musia byť prilepené v stánkoch a betónové v uličkách. Ak je mrežový - potom z drevených tyčí. Šírka štrbín v drážkových podlahách by nemala presiahnuť 20 mm.

5

Okná inštalujte minimálne 1 m od podlahy. Ak má váš región vážne klimatické podmienky, okná nie sú inštalované na severnej strane pastiera a normalizované osvetlenie miestnosti sa dosiahne dodatočnou inštaláciou žiariviek.

6

Do pastiera inštalujte vetranie, napájače a napájače. Nafarbite ich neškodne pre zdravie zvierat.

7

Izolujte pastiera. Steny položte na seno a slamu, doskové plášte a ochranný film. Izolujte strechu penou a položte krytinu. Brána musí mať neizolovaný predsieň.

Odporúčaná