Obchodná komunikácia a etika

Ako ponúknuť spoluprácu

Obsah:

Ako ponúknuť spoluprácu

Video: Parkour - Training Day #3 | Ponúkli nám spoluprácu | Flying Emotions 2024, Júl

Video: Parkour - Training Day #3 | Ponúkli nám spoluprácu | Flying Emotions 2024, Júl
Anonim

Po predložení návrhu na spoluprácu môžeme dúfať v pozitívny výsledok. Ak sa, samozrejme, nezohľadní niekoľko nuancií: obavy o prospech budúceho partnera, dodržiavanie obchodnej etiky a kompetentné napísanie listu.

Image

Zvážte nielen svoje vlastné záujmy

Spolupráca zahŕňa spoločnú prácu, takže pri jej ponuke musíte myslieť nielen na osobný zisk, ale aj na záujmy budúceho partnera. Závisí to od toho, či budete spolu pracovať. Nezáleží na tom, či ide o list, výzvu alebo osobné stretnutie - musíte povedať, čo vás zaujíma. V tejto situácii by mal byť základným kameňom celého obchodného návrhu vyhlásenie o prínose partnera, a preto je potrebné začať s tým hovoriť.

Praktické odporúčania

Návrh na spoluprácu by sa mal propagovať kompetentne, aby existovala možnosť záujmu. Poradie blokov návrhu by malo byť v tomto poradí: opis záujmov budúceho partnera, hlavný text návrhu, otázky a nejasné miesta (aj keď sa musíte pokúsiť povedať alebo napísať takým spôsobom, aby už neboli k dispozícii žiadne otázky alebo ich je len málo), prosím kontaktujte osobne, kontaktné informácie a koordináty,

List by nemal byť príliš dlhý - manažér nemusí mať dostatok času a trpezlivosti na prečítanie do konca. Ale tiež krátke - bude to vyzerať ako spam alebo odhlásenie. Musí sa podať odvolanie, aj keď je návrh zaslaný právnickej osobe. Môžete sa obrátiť na vedúceho alebo vedúceho spoločnosti. List by nemal byť anonymný.

Informácie, ktoré ponúkate, by sa mali zhrnúť. Potom musíte stručne načrtnúť výhody spolupráce s vami, môžete poskytnúť odporúčania a spätnú väzbu. Potom môžete uviesť popis vášho produktu alebo služby. Okrem toho musíte uviesť pracovné podmienky.

Otázky môžu zostať

Po predložení návrhu by ste sa mali určite opýtať svojho partnera, či má nejaké otázky alebo či všetkému rozumie. Nakoniec si môžete položiť jednoduchú otázku, ktorá okamžite ukáže, či má táto spoločnosť vyhliadky do budúcnosti: „Chcete s nami spolupracovať?“ alebo „Môžeme dúfať, že budeme pracovať s renomovanou spoločnosťou, akou je tá vaša?“

Odporúčaná