obchodné

Ako prísť s názvom pre obchod s oblečením

Obsah:

Ako prísť s názvom pre obchod s oblečením

Video: Zarobte si 548 dolárov navyše začatím tohto bočného ruchu, aby ste si zarobili peniaze online ... 2024, Júl

Video: Zarobte si 548 dolárov navyše začatím tohto bočného ruchu, aby ste si zarobili peniaze online ... 2024, Júl
Anonim

Názov obchodu by mal byť jednoduchý a atraktívny z hľadiska výslovnosti, pravopisu a, ak je to možné, nezabudnuteľný a originálny. Názov je v skutočnosti hlavným reklamným nástrojom predajne, preto je žiaduce, aby nenesie nejasnosti a aspoň nepriamo informoval o hlavnom smere, t.j. navrhovaný produkt. Môžete nájsť názov obchodu s oblečením, ktorý nielen spojí vašu fantáziu, ale tiež dodržiava určité pravidlá.

Image

Meno a priezvisko

V mene obchodu s odevmi použite meno alebo priezvisko vlastníka predajne. Napríklad obchod s oblečením „Anna“, „oblečenie od Max“, „Ivanovsky“ (z Ivanov), „Petrovsky“ (z Petrov) atď. Môžete ukázať maximálnu fantáziu a vygenerovať názov obchodu z mien členov rodiny. alebo spoluvlastníci. Napríklad OlArt (Olga a Artem), VitAl (Vitaliy a Alexander), ZhAni (Zhanna a Nikolai). Existujú stovky možností. Hlavnou vecou je ukázať sonorné a krásne.

Pre názov obchodu s oblečením sú celkom vhodné len krásne názvy. Na dámske oblečenie - „Marina“, „Julia“, „Elena“, „Natalie“, na pánske oblečenie - „Vitaliy“, „Maxim“ („Od Max“), „Borislav“, na detské oblečenie - „Mashenka“, „Ksenia“ "atď.

Mikrodruh alebo ulica

Ak má mikrodruh alebo ulica, v ktorej sa obchod nachádza, krásne meno, môžete dať predajni podobné meno: „Jubilejný“, „Západný“, „Obchod s oblečením na Solnechnaya“. Vyhnite sa vzorcom a absurditám („Oblečenie na Krupskej“). Môžete použiť iné miestne názvy - rieky, jazerá, hory atď.

Cieľové publikum

Pomysli na názov obchodu s prihliadnutím na cieľové publikum - ľudí, ktorí sa zameriavajú na škálu oblečenia ponúkaného zákazníkom. Čo predávate? Dámske vrchné oblečenie? Pánske obleky? Jarné kabáty a pršiplášte? Oblečenie pre domácnosť? Ako sa hovorí, tanec zo kachlí: „Empire of Costumes“, „Elegant“, „Lady Autumn“, „LadyShik“, „World of Coats“, „Gentleman“, „Catwalk“ atď.

Zahraničná múka

Názvy obchodov so zahrnutím cudzích písmen alebo celých slov sa dnes stali veľmi populárne. "OdezhDa", "Odezhdoff", "ClothesLand" (krajina oblečenia), "Clothes-city" (mesto oblečenia), CostumEmpire (impérium kostýmov), Best-Apparel (najlepšie oblečenie). Hlavnou vecou nie je ísť príliš ďaleko a neurobiť z obchodu smiešne zásoby kvôli nepríjemnému názvu.

Literatúra na pomoc

Prezrite si dokumentárny film alebo umelecké diela slávnych spisovateľov, historikov a zistite, ktoré značky obchodníkov predávajú oblečenie umiestnené pred prednými dverami ich obchodov. Mená majiteľov sa im často pochválili, ale boli tu aj „Najlepšie kostýmy“, „Zaitsevský pasáž“, „Európska móda“, „Obchod s módou“, „Módne oblečenie ako horúce torty“.

Odporúčaná