Obchodná komunikácia a etika

Ako prilákať zákazníkov do spoločnosti

Ako prilákať zákazníkov do spoločnosti

Video: Prognessa Academy - Ako získať nových zákazníkov pomocou online marketingu 2024, Júl

Video: Prognessa Academy - Ako získať nových zákazníkov pomocou online marketingu 2024, Júl
Anonim

Otvorili ste si vlastnú firmu a ste pripravení ponúknuť svoje výrobky alebo služby zákazníkom. Nie je veľa mladých spoločností, ktoré majú okamžite dostatok zákazníkov. Vybudovanie vlastnej zákazníckej základne niekedy môže trvať niekoľko mesiacov. Ale kde začať? Ako prilákať zákazníkov do spoločnosti?

Image

Návod na použitie

1

Povedzte o sebe svojim priateľom, príbuzným, známym. Je možné, že sa jeden z nich stane vaším prvým zákazníkom. Ale aj keď sa tak nestane okamžite, v budúcnosti sa na vás môžu obrátiť. Ľudia uľahčia dohodu, ak túto osobu poznajú. To spôsobuje určitú úroveň dôvery. Okrem toho môžu rozprávať o svojich priateľoch a známych ao svojich. A medzi týmto počtom ľudí určite bude niekto, kto sa zaujíma o vaše aktivity.

2

Spustite reklamu. Vyberte si ten, ktorý vyhovuje vašim cieľom a rozpočtu. Na začiatku by reklamná kampaň mala byť zameraná viac na oboznámenie širokého počtu ľudí s činnosťami vašej spoločnosti, na vytvorenie pozitívneho obrazu atď. Nezabudnite samozrejme na reklamu produktu alebo služby samotnej. Pomerne efektívna a cenovo dostupná je online reklama. Každý deň sedí na internete milióny ľudí, t. publikum je slušné. A ak si budete priať, môžete nastaviť reklamnú kampaň tak, aby sa zobrazovala iba ľuďom, ktorí sa o vaše produkty najviac zaujímajú. Online reklama však dnes nie je jediná. Svoju reklamu môžete vytlačiť v novinách, časopisoch, spustiť videoklip v televízii atď. Ak to rozpočet umožňuje, môžete kombinovať niekoľko druhov reklamy.

3

Spočiatku priťahujú zákazníkov rôzne propagačné akcie, zľavy, dary na nákup tovaru alebo služieb. Alebo môžete ľuďom ponúknuť úvodné služby, t. sú lacné a pomáhajú potenciálnym zákazníkom spoznať vašu spoločnosť a vytvoriť si v mysliach určitý pozitívny názor. Napríklad, ak máte vlastnú tlačiareň, môžete ponúknuť všetkým klientom, aby vyvinuli dizajn vizitky ako darček. Aby ste mohli s takouto činnosťou správne prísť, myslite si, že váš klient bude mať väčší dojem, že chcete, aby si klient v budúcnosti kupoval, aké služby by ste mohli poskytnúť rýchlo a bez ďalších nákladov, atď.

4

Môžete najať manažérov predaja a hľadať zákazníkov. Priamy predaj predstavuje účinný spôsob, ako prilákať zákazníkov. Dobrý obchodný manažér alebo obchodný zástupca môže nájsť dostatočný počet ľudí, ktorí sa budú zaujímať o vaše služby. Okrem toho môžu manažéri predstaviť nielen tovar alebo služby spoločnosti, ale môžu tiež uzatvárať obchody na mieste, čo môže byť výhodou pre vaše podnikanie.

  • Ako prilákať nových zákazníkov jednoducho a jednoducho v roku 2019
  • ako prilákať zákazníkov do spoločnosti v roku 2019
  • Zákaznícke rituály

Odporúčaná