Obchodné riadenie

Ako predať bankový produkt

Ako predať bankový produkt

Video: Techniky predaja - "Poradím sa..." 2024, Júl

Video: Techniky predaja - "Poradím sa..." 2024, Júl
Anonim

Bankové produkty sú účtovné knihy, písomné dohody, zmluvy, dlhopisy. Používajú sa na pomoc ľuďom a spoločnostiam nájsť riešenia finančných problémov. Banka koná ako finančný sprostredkovateľ v procese výmeny produktu za jeho platbu. Mali by ste zistiť, ako najlepšie predstaviť produkty svojim zákazníkom.

Image

Budete potrebovať

  • - bankový produkt;

  • - finančný prieskum spotrebiteľov.

Návod na použitie

1

Preskúmajte čo najviac informácií o produkte. Je dôležité vedieť, ktoré máte k dispozícii, aké sú ich obmedzenia (právne a finančné) a ich hlavné črty. Rozviňte svoj prístup k vlastnostiam každej produktovej ponuky banky, aby ste pre ňu vybrali najvhodnejší typ klienta.

2

Zorganizujte prieskum zákazníkov s cieľom zistiť ich potreby. Pozrite sa na ich solventnosť. Opýtajte sa, ako dlho budú tento produkt používať a aké výhody z neho budú mať. Zistite, aké riziká sú zákazníci ochotní podstúpiť. Sú pripravení na rast výnosov s možným rizikom, alebo je pre nich dôležitá spoľahlivosť transakcií?

3

Spojte potreby zákazníkov s vhodnými bankovými produktmi. Každá banka sleduje osobné záujmy aj záujmy klienta. Zamerajte sa na výhody určitých skupín tovaru, cenných papierov a dlhových záväzkov pre rôznych spotrebiteľov. Napríklad starší občan bude mať väčší záujem o pevnú návratnosť produktu ako o návrh s komplexným a variabilným výpočtom zisku.

4

Poskytnite zákazníkom aspoň dve rôzne možnosti bankových produktov. Ukážte rozdiel medzi peňažnými tokmi, pokiaľ ide o zálohy alebo investície a návratnosť s príjmom. Vysvetlite načasovanie produktu a potom nechajte zákazníka položiť otázky.

5

Na základe vlastného uváženia odporučte zákazníkovi konečný produkt a vysvetlite kroky, ktoré je potrebné vykonať pri kúpe, ako aj čas, ktorý bude potrebný na dokončenie transakcie. Uistite sa, že sa váš produkt alebo služba predáva správne. Obráťte sa na svojho právnika, aby potvrdil doklady o predaji bankového produktu a poslal kópiu kupujúcemu.

Predaj a propagácia bankových produktov.

Odporúčaná