Obchodná komunikácia a etika

Ako predávať právnickým osobám

Ako predávať právnickým osobám

Video: Teorie právnických osob - prof. JUDr. Karel Beran, Ph.D. 2024, Júl

Video: Teorie právnických osob - prof. JUDr. Karel Beran, Ph.D. 2024, Júl
Anonim

Pri práci v oblasti predaja sa často stretávame s potrebou predávať tovar alebo služby právnickým osobám. Spoločnosti môžu mať zložitý organizačný systém alebo pozostávať zo štyroch až piatich ľudí, ale vzor predaja pre nich je zvyčajne rovnaký. Ak chcete skutočne predať produkt alebo službu právnickej osobe, musíte ju jasne dodržiavať.

Image

Návod na použitie

1

Najprv zostavte databázu spoločností, ktoré by vás mohli zaujímať o váš produkt alebo službu. Databáza by mala obsahovať názov spoločnosti, kontakty, adresu, ako aj váš komentár a aktuálny stav.

2

Začať vytáčanie. Každá spoločnosť, bez ohľadu na jej veľkosť, má zamestnanca zodpovedného za rozhodovanie o vašom probléme, vaším cieľom je nájsť jeho kontaktné údaje pre priamu komunikáciu. Za týmto účelom môžete buď priamo požiadať sekretárku, predstaviť sa ako konzultant alebo nepriamo zistiť, či sa predstavíte ako korešpondent pre noviny. Najdôležitejšou vecou je prelomiť sekretársku bariéru.

3

Po kontaktovaní osoby s rozhodovacou právomocou sa nemusíte ponáhľať, aby ste mu okamžite predstavili svoj tovar. Stručne mu povedzte, prečo voláte, a požiadajte o e-mailovú adresu, aby ste mohli poslať mini prezentáciu. Ihneď po zistení kontaktnej e-mailovej adresy sa dohodnite.

4

Na schôdzku musíte prísť a pripraviť ju vopred podľa špecifikácií klienta. Premýšľajte o potrebách tejto spoločnosti. Najlepším riešením by bolo, keby ste zostavili svoju ústnu prezentáciu na základe toho, čo spoločnosť tu a teraz potrebuje. Vypočujte si partnera až do konca, nezabudnite, že je málo informácií. Čím viac vám klient povie, čo potrebuje, tým viac referenčných bodov budete musieť predať svoj produkt.

Užitočné rady

Ak sa nemôžete dostať do organizácie, zanechajte na záznamníku odkaz, ktorý vám čoskoro príde na mini prezentáciu služieb.

Odporúčaná