Obchodné riadenie

Ako zostaviť podnikateľský plán pre bar

Ako zostaviť podnikateľský plán pre bar

Video: Homemade bar for your Man Cave (Part 1) | DIY bar 2024, Júl

Video: Homemade bar for your Man Cave (Part 1) | DIY bar 2024, Júl
Anonim

Jeden z lacných, ale efektívnych spôsobov založenia firmy je v súčasnosti možné považovať za otvorenie baru. Toto zariadenie zaberá malú plochu a služby, ceny a klientela v baroch sú celkom demokratické, čo vám umožňuje zhromaždiť veľké množstvo návštevníkov. Predtým, ako začnete otvárať bar, musíte vypracovať podnikateľský plán, ktorý zohľadní všetky nuansy jeho práce.

Image

Návod na použitie

1

Predtým, ako začnete pripravovať podnikateľský plán, premýšľajte o tom, ktorý bar chcete otvoriť: športový bar, karaoke bar, sushi bar alebo krčmu. Vyberte si typ baru, ktorý je potrebný na prenájom vhodných priestorov a na označenie publika návštevníkov. Napríklad, ak chcete otvoriť športový bar, mali by ste hľadať izbu v husto osídlenej časti mesta, kde večer sú vždy ľudia, ktorí chcú sledovať futbal a piť s priateľmi.

2

Pri príprave obchodného plánu pre bar musíte do neho zahrnúť časť s recenziou alebo pokračovať v nej. V ňom uveďte, ktorý bar otvárate a pre ktoré publikum bude určený, ako aj právnu formu vášho podnikania. Najčastejšie je to pre tieto inštitúcie spoločnosť s ručením obmedzeným alebo individuálne podnikanie.

3

Opíšte služby, ktoré bar poskytne svojim návštevníkom, uveďte prítomnosť alebo neprítomnosť systému služieb (čašníci), otváracie hodiny podniku. Váš obchodný plán na otvorenie baru musí nevyhnutne obsahovať analýzu tohto segmentu trhu. Opíšte situáciu, prítomnosť konkurentov, problémy, ktoré sa vyskytnú počas podnikania. V budúcnosti sa tým predíde podobným problémom. Uveďte svoje konkurenčné výhody v porovnaní s inštitúciami iných vlastníkov.

4

Potom vytvorte plán výroby. Toto bude najdôležitejšia súčasť vášho obchodného plánu. Vyberte si priestor pre budúcu inštitúciu. Výpočet plochy baru je pomerne jednoduchý na základe odhadovaného počtu návštevníkov. Napríklad pre bar s kapacitou 60 - 70 osôb je to miestnosť s celkovou plochou najmenej 250 metrov štvorcových. Je lepšie, ak sa nachádza v nebytovom dome. V opačnom prípade sa pravdepodobne nebudete môcť vyhnúť problémom a konfliktom s obyvateľmi.

5

Po rozhodnutí o prenájme pripravte projekt dizajnu tyčí. Táto práca je najlepšie zverená špecialistovi. Potom do obchodného plánu zahrňte položky týkajúce sa nákupu potrebného nábytku a vybavenia. Štandardná sada pre akýkoľvek bar zahŕňa bar, stoličky, stoly, kuchynské vybavenie, plazmový panel, riad. Ďalším dôležitým bodom je vývoj menu. Malo by pozostávať z veľkého druhu občerstvenia (najmenej 25 - 30), piva a iných alkoholických nápojov.

6

Ďalšou časťou podnikateľského plánu je finančný plán. Zahrňte do nich všetky náklady na otvorenie baru (nájom, nákup vybavenia, náklady na reklamu, platy zamestnancov), náklady na údržbu, ako aj odhadovaný príjem na návštevníka a celkový obrat prostriedkov. Upozorňujeme, že nezískate okamžitý zisk. Doba návratnosti takýchto inštitúcií je 1-1, 5 roka.

Odporúčaná