Obchodné riadenie

Ako predať salón krásy

Ako predať salón krásy

Video: Kozmetický salón KOZMETIKA PIEŠŤANY vám umožní úspešne podnikať v oblasti zdravia a krásy 2024, Júl

Video: Kozmetický salón KOZMETIKA PIEŠŤANY vám umožní úspešne podnikať v oblasti zdravia a krásy 2024, Júl
Anonim

Nákup a predaj firmy je bežná vec. Dôvody pre predajcov môžu byť rôzne: kríza, hľadanie novej, výnosnejšej sféry alebo banálna neschopnosť podnikať. Aby ste mohli kozmetický salón výhodne predať, musíte ho na transakciu starostlivo pripraviť.

Image

Budete potrebovať

  • správa o audite

  • osvedčenia o neexistencii dlhu

  • marketingové preskúmanie

  • vysvetľujúci list

  • právnik sprevádzajúci transakciu

Návod na použitie

1

Požiadajte audítorskú spoločnosť o analýzu vášho súčasného stavu. Tým sa výrazne urýchli predajný proces, pretože budete mať k dispozícii pripravené správy nezávislých odborníkov a potenciálny kupujúci nebude musieť tráviť svoj čas a čas na nezávislú kontrolu.

2

Ak si prenajmete budovu, predĺžte dobu prenájmu. Prehodnotiť nehnuteľnosť, ktorá bude prevedená na budúceho vlastníka.

3

Zbierajte certifikáty potvrdzujúce, že nemáte žiadne dlhy voči bankám.

4

Poskytnite kupujúcemu marketingové preskúmanie, ktoré je často schopné zvýšiť úroveň predávaného podniku.

5

Vopred pripravte možnosti spracovania transakcie (nájom s odkúpením, zlúčením, nadobudnutím atď.), Ktoré kupujúci dá svojmu právnikovi na preskúmanie.

6

Napíšte dôvodovú správu. Správy nemusia odrážať veľmi dobré ukazovatele, ktoré kupca odradia. Kompetentne napísaný list, ktorý prekladá hlavné nedostatky na menšie, môže zmeniť názor kupujúceho správnym smerom.

7

Rozhodnite sa, komu chcete predať svoju firmu. Možno budete mať kupujúcich, ktorí považujú nákup kozmetického salónu za záležitosť svojho života a budete pripravení dať vám, ak nie nejaké peniaze, potom veľmi veľké - jednoducho ich predajte! S najväčšou pravdepodobnosťou však budú tí, ktorí sa nestarajú o to, ktoré podnikanie by bolo prospešné získať ho. Nakreslite mentálny portrét budúcich kupujúcich a pokúste sa predpovedať svoje správanie, reakcie, čo môžu viesť, keď sa rozhodujú o jeho kúpe alebo odmietnutí.

Venujte pozornosť

V žiadnom prípade nerozširujte informácie o predaji firmy! Svoj salón jednoducho nemôžete predať. Existuje niekoľko dôvodov:

- Konkurenti, ktorí šíria správy o predaji vášho salónu, môžu tieto informácie oznámiť svojim zákazníkom, ktorí pravdepodobne nebudú chcieť navštíviť salón v limbu.

- Dodávatelia prestanú dávať oddych a sami sa poistia.

- Zamestnanci, ktorí sa dozvedeli o predaji salónu, vás môžu nechať hľadať stabilnejšie pracovisko: nie je známe, aké inovácie čakajú na pracovníkov pri presúvaní salónu do iných rúk.

Užitočné rady

Spoločnosť, ktorá sa bude zaoberať prípravou všetkej dokumentácie, musí mať bezvadnú povesť, dobrú komunikáciu a profesionálny tím odborníkov. Platíte jej veľa peňazí, takže váš salón by mal byť prezentovaný v najpriaznivejšom svetle.

Odporúčaná