Obchodné riadenie

Ako predávať v regiónoch

Ako predávať v regiónoch

Video: Online nástroje na zvýšenie predaja - Imrich Kovaľ 2024, Júl

Video: Online nástroje na zvýšenie predaja - Imrich Kovaľ 2024, Júl
Anonim

Mnoho úspešných moskovských podnikov čelí problému zavedenia regionálneho predaja. Je dôležité zvoliť správny región a vyvinúť preň algoritmus predaja. Pri vstupe do regiónov má veľký význam schopnosť rokovať so zákazníkmi.

Image

Návod na použitie

1

Je vhodné začať s podporou predaja v jednom regióne. Je to najjednoduchšie, navyše bude možné „preniknúť“ do algoritmu predaja a analyzovať chyby. Územné kritérium je dôležité pri výbere regiónu: tento región je najvhodnejší, ku ktorému sa viac či menej pohodlne dostanete, pretože často musíte ísť na rokovania s potenciálnymi zákazníkmi a zmluvnými stranami.

2

Vo vybranom regióne musíte zhromaždiť informácie o tom, či sa v ňom predávajú výrobky podobné vášmu, ktoré spoločnosti ich predávajú a aká je všeobecná situácia na trhu. Toto je veľmi dôležitá fáza: nemali by ste ísť do regiónu bez toho, aby ste o tom vedeli. Po zhromaždení informácií môžete začať premýšľať prostredníctvom akčného plánu.

3

Je dôležité analyzovať informácie a načrtnúť cieľovú skupinu zákazníkov, konkrétne tých, ktoré vás zaujímajú. Predpokladajme, že ak vyrábate sladkosti vysokej cenovej kategórie, cieľovými zákazníkmi budú elitné supermarkety.

4

Každý klient bude musieť vysvetliť, aký bude jeho prínos pri nákupe vašich výrobkov a ich ďalšom predaji. Koniec koncov, má iných dodávateľov. Je dôležité mať niekoľko možností pre predajné a propagačné programy pre rôznych zákazníkov a dokázať ich účinnosť.

5

Ak boli prvé rokovania úspešné, dohodli ste sa na všetkom a začali ste predávať, potom nie je čas na oddych. Teraz je hlavnou úlohou kontrolovať konečný predaj v regióne. Po niekoľkých mesiacoch sa predaj vašich výrobkov stane stabilným a potom budete musieť premýšľať o ich ďalšom vývoji.

Odporúčaná