Obchodné riadenie

Ako propagovať salón krásy

Ako propagovať salón krásy

Video: L.O.L Surprise! Salon krásy s J.K. panenkou, Rainbow High Vlasové studio s panenkou 2024, Júl

Video: L.O.L Surprise! Salon krásy s J.K. panenkou, Rainbow High Vlasové studio s panenkou 2024, Júl
Anonim

Ak existuje kozmetický salón, ale žiadni zákazníci, je čas začať s propagáciou salónu. Okrem toho je možné propagovať kozmetický salón s kompetentným prístupom, ktorý je v rámci veľmi skromného rozpočtu.

Image

Budete potrebovať

  • Posúdenie cieľového zvuku

  • Brožúry, letáky, vizitky, bannery.

  • Kompetentná dekorácia interiéru

  • Osobné kúzlo

Návod na použitie

1

V prvom rade je potrebné určiť cieľovú skupinu salónu a na základe celkového obrazu potenciálneho klienta vybudovať systém propagácie salónu. Zároveň je možné v zložení cieľového publika rozlíšiť špeciálne malé skupiny zákazníkov, ktoré by sa mohli následne stať súčasťou bežných zákazníkov. Napríklad ako hlavná cieľová skupina kozmetického salónu v budove obchodného centra je optimálne zvoliť ženy, ktoré pracujú v okolitých kanceláriách. A pre malý salón v oblasti na spanie môžu byť pre cieľové publikum dobrou voľbou dôchodcovia a dámy nad 50 rokov. Ako ďalšiu skupinu potenciálnych klientov je celkom možné vyskúšať prácu so ženami na materskej dovolenke.

2

Salonová reklama by sa mala rozvíjať na základe charakteristík konkrétneho cieľového publika. Na prilákanie obchodnej ženy do salónu by sa informácie o službách mali umiestniť na najvýznamnejšie miesta v obchodnom centre - vo výťahu, na schodiskách. Úspešnou propagáciou môže byť iba osobná návšteva kancelárií obchodného centra, zanechanie vizitiek a informovanie o otvorení. V reklamných letákoch alebo letákoch by sa mal uvádzať rozvrh práce salónu, ktorý je vhodný pre pracujúce ženy, a zdôrazniť umiestnenie podniku.

Propagačné letáky, letáky, vizitky, a dokonca aj osobné pozvánky pre obyvateľov spiacich oblastí, sa najlepšie umiestňujú do poštových schránok, rozdávajú sa v blízkosti salónu alebo vedľa neďalekého obchodu s potravinami. Pre dôchodcov je cenový faktor veľmi dôležitý, a preto sa vzhľadom na túto kategóriu zákazníkov oplatí vypracovať prijateľnú cenovú politiku. Pri plánovaní začlenenia žien do vyhlášky do cieľovej skupiny je potrebné zvážiť možnosť starostlivosti o deti alebo malý detský kútik s televízorom, hrami a vyfarbením v salóne.

3

Akákoľvek, dokonca aj najdrahšia reklamná spoločnosť, bude neúčinná, ak bude personál hrubý, zahanbený, nepriateľský. Krása má špecifickosť - vznik osobných vzťahov s klientom a emocionálny kontakt. Ak sa potenciálny klient pri návšteve salónu cíti priateľsky, rýchlo sa zmení z potenciálneho klienta na pravidelného. Do atmosféry srdečnosti, prívetivosti a dobrej vôle môžete pridať pozitívne emócie pomocou vhodného dizajnu interiéru, jasných farebných akcentov, dobre spracovaných fotografií stálych zákazníkov na významnom mieste, váz s cukrovinkami pre návštevníkov.

Image

4

Profesionalita personálu je veľmi dôležitá pre správnu propagáciu salónu. Každý dômyselný klient je reklama. Každá veľkolepá manikúra, efektívny peeling a krásne piercing sú ďalšou reklamou kvôli večnému „ústnemu slovu“. Najmä na aktiváciu slova z úst ako propagácie salónu na obmedzenú dobu, môžete spustiť reklamnú kampaň v štýle „Prineste priateľa na manikúru a získajte pedikúru ako darček.“ Na informovanie zákazníkov o akcii bude stačiť malý banner alebo banner pri vstupe do salónu.

Možnosti propagácie kabínovej hmoty. A väčšina z nich je celkom cenovo dostupná aj pre malý, novo otvorený interiér.

Image

Venujte pozornosť

S rozpočtovým deficitom môžu byť letáky a letáky vyhotovené samostatne v prezentačnom programe a tlačené na farebnej tlačiarni.

Užitočné rady

Kozmetický priemysel je obchod založený na pozitívnych emóciách. Dajte zákazníkom pozitívne emócie a úspech nebude trvať dlho!

Profesionálne poradenstvo v oblasti krásy

Odporúčaná