rozpočtovanie

Ako rozpočtu

Ako rozpočtu

Video: Vladimír Bilčík - Postoj Maďarska a Poľska k rozpočtu EÚ je nemiestnym vydieraním 2024, Júl

Video: Vladimír Bilčík - Postoj Maďarska a Poľska k rozpočtu EÚ je nemiestnym vydieraním 2024, Júl
Anonim

Každý, kto začína podnikať, má záujem o to, ako rozdeliť prostriedky, ktoré chce investovať, inými slovami - aký by mal byť rozpočet jeho podnikania. Všetko záleží, samozrejme, na druhu podnikania a výške finančných prostriedkov naň, ale vyčleníme tie rozpočtové položky, ktoré musia vziať do úvahy všetci, ktorí začínajú s ich podnikaním.

Image

Návod na použitie

1

Podnik sa musí zaregistrovať, ak sa nechcete stať páchateľom. Niektorí majitelia podnikov ich v žiadnom zhone neponáhľajú, pretože uvádzajú, že malé a stredné podniky v daňových a iných štátnych orgánoch jednoducho neexistujú. Možno je to tak, ale je lepšie hrať bezpečne. Navyše registrácia spoločnosti LLC alebo IE nie je taká zdĺhavá a nákladná. Štátna povinnosť registrácie LLC je 4000 rubľov, za registráciu IP - 800 rubľov. Notárske náklady (osvedčenie o podpise, kópie dokumentov a iné veci) budú stáť 1 000 - 2 000 rubľov. Na základné imanie spoločnosti LLC možno prispievať nielen formou peňazí, ale aj vo forme majetku (napríklad kancelárskeho vybavenia). V súčasnosti by sa mal rovnať 1 000 rubľov (alebo by hodnota uloženého majetku mala zodpovedať tejto sume). Ak máte v úmysle zveriť svoju registráciu špecializovanej spoločnosti, náklady na jej služby sa začínajú v priemere od 7 000 rubľov. Zaplatením spoločnosti ušetríte čas.

2

Ak vykonávate činnosti, na ktoré sa vzťahuje licencia (napríklad predaj alkoholu), musíte získať licenciu. Výška licenčného poplatku za predaj alkoholu závisí od určitých faktorov, napríklad od toho, či sa s alkoholom bude obchodovať na miestnej úrovni alebo odňať, a od počtu predmetov obchodovania. Začína sa na 30 000 rubľov.

3

Budete tiež musieť prenajať izbu pre svoje podnikanie. Prenájom kancelárií a obchodných priestorov v Moskve je pomerne drahý a nájomné sa veľmi líši v závislosti od oblasti (prenájom v centre a elitnej oblasti je podstatne drahší). Sadzba nájomného za meter štvorcový ročne v špičkových obchodných centrách začína na 1 000 USD. Nájomné za maloobchodné priestory sa značne líšia, môžu začať od 500 dolárov ročne, ale lacný maloobchodný priestor sa spravidla nachádza veľmi zle.

4

Ďalším článkom, ktorý musí byť stanovený pri prideľovaní rozpočtu, sú platy zamestnancov. Závisí to, samozrejme, predovšetkým od vašich schopností, ale aj od trhu práce. Sotva má zmysel platiť zamestnanca „pod trhom“ - peniaze sú stále naším hlavným motivačným faktorom. tj pri nízkej mzde je nepravdepodobné, že zamestnanec bude pracovať dôstojne. Ak v súčasnosti nemôžete vyčleniť z vášho rozpočtu dostatočnú sumu na odmeňovanie zamestnancov, porozmýšľajte o tom, ktoré pozície v spoločnosti je možné kombinovať a ktoré zamestnancov možno najať na určité projekty, aby ste ich zaplatili iba za konkrétny projekt. Napríklad tajomník môže najprv vykonávať funkcie vedúceho kancelárie a dokonca aj manažéra ľudských zdrojov. Advokátov si môžete najať podľa návrhu.

5

V neposlednom rade by vo vašom rozpočte mali hrať reklamné náklady. Je nepravdepodobné, že podpora podnikania je v súčasnosti možná bez nej. Najlacnejšou reklamou je online reklama. Ide o optimalizáciu vyhľadávacích nástrojov (propagácia webových stránok spoločnosti v desiatich najčastejších odpovediach na príslušnú tému), kontextová reklama (reklamy) a propagácia na blogoch a sociálnych sieťach. Svoj web môžete propagovať na začiatok stránky Yandex alebo Google za približne 7 000 - 12 000 rubľov, kontextová reklama je o niečo drahšia.

6

Pokúsme sa napríklad rozdeliť rozpočet malého obchodu s obuvou:

1. LLC registrácia prostredníctvom spoločnosti, štátne poplatky a notárske výdavky: 7000 + 4000 + 2000 = 13000 rubľov.

2. Nepotrebujete licenciu.

3. Prenájom priestorov (približne): 30 metrov štvorcových vynásobených 800 USD za meter štvorcový. Dostávame 24 000 dolárov ročne.

4. Budete potrebovať aspoň jedného asistenta predaja a pokladníka. Účtovníci sa môžu z času na čas zapojiť. Priemerný plat asistenta predaja v malom obchode je až 25 000 rubľov, časť platu sa môže vypočítať v závislosti od objemu predaja. Pokladník vás bude stáť 20 000 rubľov mesačne.

5. Reklama - od 20 000 rubľov.

Táto stránka je o malom podnikaní.

Odporúčaná