management

Ako vypočítať výkonnosť podniku

Ako vypočítať výkonnosť podniku

Video: Planning lawn irrigation - calculation of sprinklers - Is my connection sufficient? 2024, Jún

Video: Planning lawn irrigation - calculation of sprinklers - Is my connection sufficient? 2024, Jún
Anonim

Podnik možno považovať za efektívny, ak neplatí len sám za seba, ale tiež vytvára zisk. Čím vyššie sú výsledky výroby a nižšie náklady, tým je podnik efektívnejší.

Image

Návod na použitie

1

Vypočítajte náklady na vyrobené výrobky. Patria sem náklady na základné materiály, platy zamestnancov, náklady na prenájom priestorov alebo inžinierskych sietí. Súčasťou nákladovej položky sú aj náklady na dopravu a režijné náklady podniku, ktoré sú povinné pre platenie daní a poplatkov, režijné náklady zahŕňajú náklady na reklamu, modernizáciu výroby, zavádzanie nových technológií atď. Vypočítajte mesiac alebo rok.

2

Vypočítajte zisk svojej spoločnosti za rovnaké obdobie. Príjmy podniku sa poskytujú z predaja vyrobených výrobkov. Zisk je súčet výnosov z predaja výrobkov vyrobených počas fakturačného obdobia mínus náklady na výrobu predaného tovaru. Čím väčší zisk spoločnosť získa z predaja výrobkov v súvislosti s nákladmi na výrobu, tým vyššia je jej efektívnosť.

3

Zavádzanie nových technológií, modernizácia výroby zvyšujú náklady. Zároveň však tieto náklady ovplyvňujú zlepšenie kvality výrobkov, zvýšenie produktivity práce, úsporu zdrojov a následkom toho zvýšenie objemu predaja a efektívnosti podniku.Zvážte účinnosť určitých oblastí zameraných na zlepšenie kvality výrobkov a zvýšenie predaja. Napríklad, aká účinná je táto alebo tá technológia, do akej miery zvyšuje prevádzka v režime posunu produktivitu atď. Dôležitými faktormi ovplyvňujúcimi efektívnosť podniku sú politiky prijaté spoločnosťou a racionálne využívanie prilákaných investícií. Veľký význam má činnosť marketingovej služby, ktorá sa zaoberá štúdiom ponuky a dopytu, implementuje taktiku správania a zvyšuje konkurencieschopnosť podniku na trhu.

Odporúčaná