nepopulárne

Ako vypočítať nedokončenú prácu

Ako vypočítať nedokončenú prácu

Video: God of War #15 Mrtvý náklad, Nedokončená práce 2024, Jún

Video: God of War #15 Mrtvý náklad, Nedokončená práce 2024, Jún
Anonim

Náklady na nedokončenú prácu sa vypočítavajú na konci mesiaca pri kalkulácii a na konci účtovného obdobia. Skutočné náklady na nedokončenú prácu sa vypočítavajú pomocou rôznych metód v závislosti od charakteristík výroby. Skutočné náklady na nedokončenú prácu vypočítame rozdelením priamych nákladov medzi vykonanie a nedokončenú prácu v pomere k zmluvnej hodnote objednávok.

Image

Budete potrebovať

  • Účtovné údaje:

  • - o prirodzenom objeme nedokončenej práce;

  • - O skutočných priamych nákladoch podniku za mesiac (účet 20 „Hlavná produkcia“).
  • Zmluva o vykonaní práce uzatvorená so zákazníkom.

Návod na použitie

1

Určte prirodzený objem nedokončenej výroby (nevybavené objednávky) podľa zásob na konci mesiaca. Údaje o zásobách sa odrážajú mesačne v evidencii zásob alebo v iných dokumentoch zaznamenávajúcich splnenie výrobných zákaziek. Určite zmluvné (odhadované) náklady na nevybavené objednávky (na základe zmlúv o vykonaní práce uzavretých so zákazníkom) na začiatku a na konci mesiaca, vypočítajte zmluvné (odhadované) náklady na objednávky dokončené do jedného mesiaca.

2

Určte podiel nedokončenej práce na celkovom počte objednávok na konci mesiaca. Vypočítajte ho nasledovne: k zmluvným (odhadovaným) nákladom na nedokončené objednávky na začiatku mesiaca pripočítajte zmluvné (odhadované) náklady na objednávky dokončené v priebehu mesiaca. Vydeľte zmluvné (odhadované) náklady na nezaplatené objednávky na konci mesiaca počtom prijatých objednávok.

3

Vypočítajte skutočné náklady na nedokončenú prácu. Za týmto účelom rozdelte sumu priamych nákladov medzi dokončené objednávky a nedokončenú prácu.

Zoberte zvyšok skutočnej výšky priamych nákladov na začiatku mesiaca, pripočítajte celkovú sumu skutočných priamych nákladov podľa účtovných údajov (obrat na ťarchu účtu 20 „Hlavná produkcia“). Vynásobením celkových priamych nákladov za mesiac a ich zostatku, začiatku mesiaca pomerom nedokončenej práce na konci mesiaca, získate skutočné náklady na nedokončenú prácu na konci mesiaca.

4

V účtovných zásadách uveďte postup prideľovania priamych nákladov na splnenie a „neúplnosť“. V súlade s Metodickými pokynmi Ministerstva daní a daní Ruska o dani z príjmu si môžete zvoliť ekonomicky uskutočniteľný ukazovateľ, podľa ktorého sa priame náklady rozdeľujú: náklady na objednávky (zmluvné, odhadované, náklady súčet priamych nákladov v konkrétnom poradí) alebo vecné ukazovatele, ak sú tieto ukazovatele rôzne objednávky budú porovnateľné (kilometre atď.).

Venujte pozornosť

Ocenenie nedokončenej práce je zdokumentované vo Výkaze o ocenení nedokončenej výroby. Tento dokument je zostavený ako celok pre organizáciu, umiestnenie a typ produktov. Údaje uvedené v tomto dokumente slúžia ako základ pre rozdelenie nákladov medzi hotové výrobky a „nedokončenú výrobu“ na jednej strane a medzi jednotlivé druhy výrobkov na strane druhej.

Formy vyhlásení organizácia vypracúva nezávisle v závislosti od charakteristík výroby.

Prebiehajúce účtovníctvo

Odporúčaná