management

Ako rozvíjať firemnú identitu

Ako rozvíjať firemnú identitu

Video: Understanding Your Identity 2024, Júl

Video: Understanding Your Identity 2024, Júl
Anonim

Firemná identita je skupina techník, ktoré vám umožňujú urobiť z podniku nezabudnuteľný podnik a porovnať ho s konkurenciou. Patria sem propagačné materiály a vzhľad zamestnancov, dizajn kancelárií a dokonca aj vzhľad samotného tovaru.

Image

Budete potrebovať

  • - názov spoločnosti;

  • - znalosť účinku farieb;

  • grafický editor -.

Návod na použitie

1

Ak práve vytvárate svoju vlastnú organizáciu, musíte pri hľadaní mena myslieť na firemnú identitu spoločnosti. Názov vašej spoločnosti by mal byť zvučný, nezabudnuteľný, mal by mať pozitívnu konotáciu a odrážať podstatu organizácie.

2

Ďalej bude užitočné vytvoriť ochrannú známku pre ochrannú známku a zaregistrovať ju na príslušnom orgáne. Toto je grafický alebo verbálny štýl názvu organizácie. Ochranná známka je nevyhnutná, ak sa budete chcieť dlho zdržiavať na trhu a budete sa hlasno informovať. Ochranná známka alebo logo sa umiestni do propagačných produktov, ako aj do obchodných listov a komerčných ponúk.

3

Vyberte rozloženie pre tlač. Vizitky, oznámenia, bannery, pracovné priečinky, brožúry a ďalšie nástroje na identifikáciu spoločnosti môžu zdôrazniť individualitu organizácie.

4

Vyberte reklamný slogan spoločnosti. Nejde iba o vizuálny, ale aj zvukový obraz podniku. Môže znieť vaša konkurenčná výhoda a dokonca aj telefónne číslo pre zákazníkov.

5

Doplňte dizajn svojej kancelárie alebo miesta predaja pomocou atribútov firemnej identity, doplňte dizajn doplnkami vo vybranej farebnej schéme. Závesy, hodinky, farba stoličiek a ešte oveľa viac môžu zdôrazniť firemnú identitu.

6

Zamestnanci si môžu objednať tričká a odznaky s logami spoločnosti alebo len rozdávať väzby vo vašej firemnej farbe.

Venujte pozornosť

Firemná identita zdôrazňuje iba individualitu organizácie a umožňuje jej lepšie si ju pamätať klient, ale nie je atraktívnejšia pre iné podniky. Preto je dôležité pamätať na to, že firemná identita bude efektívne fungovať iba vtedy, ak verne splníte svoje povinnosti voči zákazníkom.

Užitočné rady

Farba je účinný prostriedok identifikácie. A psychológovia tvrdia, že určité farby vyvolávajú rôzne myšlienky asociácie u ľudí. Napríklad červená farba predstavuje silu, vôľu zvíťaziť; žltá myseľ, originalita, zelená - mier, ticho a odhodlanie. Pri výbere farebnej schémy nezabudnite zohľadniť tieto informácie.

ako vytvoriť firemnú identitu

Odporúčaná