Obchodná komunikácia a etika

Ako správne inzerovať

Ako správne inzerovať

Video: Ako správne inzerovať nehnuteľnosť na predaj 2024, Júl

Video: Ako správne inzerovať nehnuteľnosť na predaj 2024, Júl
Anonim

Reklama je známa ako motor obchodu. S rozvojom obchodných vzťahov a konkurencie sa reklama stávala čoraz viac a nadobudla rôzne formy: od plagátov, ktoré existovali pred niekoľkými storočiami, po reklamu na fórach na internete. V tomto množstve foriem a metód reklamy produktu je ľahké sa stratiť. Aké sú hlavné znaky toho, že inzerujete produkt správne?

Image

Návod na použitie

1

Najprv by ste sa mali rozhodnúť o rozpočte, ktorý ste schopní prideliť na reklamu. Ak je rozpočet vysoký, vaše možnosti nie sú ničím obmedzené: môžete inzerovať vo verejnej doprave, natáčať video pre televíziu a oveľa viac. Ak je rozpočet nízky, je najlepšie robiť reklamu na internete. Podnikatelia si zvyčajne vyberajú tieto metódy:

1. reklamné bannery.

2. Reklama na fórach a sociálnych sieťach.

3. oznámenia.

4. propagácia webových stránok.

5. kontextová reklama.

2

Je veľmi dôležité vytvoriť webovú stránku, ktorá bude plne venovaná vašim produktom a službám. Na tejto stránke môžete opísať tovar alebo služby, ktoré ponúkate. Nezabudnite na stránku venovanú recenzii. Stránku je možné propagovať prostredníctvom kontextovej reklamy - objaví sa iba vtedy, keď používateľ zadá žiadosť, ktorá sa priamo alebo nepriamo týka vašich produktov. Pre vývoj kompetentnej stránky a úspešnú propagáciu je najlepšie kontaktovať špecialistov v tejto oblasti, pretože ich je teraz veľa. Vývoj webových stránok bude stáť 1 000 a viac dolárov, približne rovnakú sumu - propagácia. Pomôžu reklamné bannery a reklamy, ktoré poskytnú odkazy na vaše stránky.

3

Za zmienku stojí najjednoduchšia a lacná reklama na fórach a sociálnych sieťach. Dobré recenzie na výrobky sú veľmi silné. Ako však zlé. Pri komunikácii na fórach by sa malo brať do úvahy niekoľko pravidiel:

1. Reklama tovaru alebo služieb má zmysel iba na tematických fórach alebo v príslušných skupinách.

2. Stojí za to inzerovať produkt iba vtedy, keď ho niekto z tých, ktorí komunikujú na fóre alebo v skupine na sociálnej sieti, skutočne potrebuje. V opačnom prípade bude vaša reklama rušivá. Takáto reklama je nepríjemná.

3. Na fóre alebo v skupine je dôležitá reputácia inzerenta. Používateľ, ktorý nemá hodnotenie na fóre alebo málo príspevkov v skupine, bude vnímaný iba ako spammer.

4

Všeobecne platí, že akákoľvek reklama by mala byť dostatočne pravdivá - ľudia sú unavení z „zázračných“ pracích práškov a majonézy, ktoré naraz zmierňujú všetky problémy a prinášajú šťastie a harmóniu do akéhokoľvek domu. Okrem toho by reklama mala zatieniť všetky ostatné druhy informácií, ktoré pochádzajú z iných zdrojov.

Odporúčaná