obchodné

Ako prevádzkovať obchod

Ako prevádzkovať obchod

Video: Ako prevádzkovať e-shop bez pokuty | Obchodné podmienky | GDPR pre eshop | Reklamácie 2024, Júl

Video: Ako prevádzkovať e-shop bez pokuty | Obchodné podmienky | GDPR pre eshop | Reklamácie 2024, Júl
Anonim

Aby sa vaše podnikanie úspešne rozvíjalo, musíte vynaložiť veľké úsilie. Negramotné vedenie a nedostatok kompetentných odborníkov môže zrušiť vaše úsilie. Najťažšou a rozhodujúcou etapou vo vývoji malého obchodu je začiatok jeho práce. Jeho vývoju by ste mali venovať maximálnu pozornosť a silu.

Image

Budete potrebovať

  • - kompetentný personál;

  • - obchodná literatúra pre sebarozvoj;

  • - regulačná literatúra.

Návod na použitie

1

Výrok „Zamestnanci rozhodujú o všetkom“ je pre malé a stredné podniky veľmi dôležitý. Po vstupe do obchodu sa kupujúci stretnú s predajcom. Či sa vám klient vráti znova, vo veľkej miere závisí od úrovne služieb. Preto pri prijímaní nového predajcu buďte veľmi opatrní. Urobte otázky týkajúce sa jeho vzdelania, zavolajte na svoje predchádzajúce pracovisko, zistite dôvod svojho prepustenia, počas neformálneho rozhovoru sa opýtajte, prečo si táto osoba zvolila toto povolanie.

2

Po prevzatí žiadateľa do skúšobnej doby mu zabezpečte dve alebo tri kontroly. Požiadajte svojich priateľov, aby šli do obchodu ako kupujúci. Potom ich požiadajte, aby vyhodnotili kvalitu služieb, rýchlosť práce, emocionálnu atmosféru (predávajúci bol priateľský alebo odporný). Na základe získaných informácií urobte personálne rozhodnutie.

3

Prejdite do všetkých aspektov práce sami. Spýtajte sa svojich zamestnancov na ich rozhodnutia. Poraďte sa s odborníkom na komodity o aktualizácii sortimentu, nezávisle preskúmajte okolitú infraštruktúru, pozrite sa na konkurenčné obchody.

4

Neustále sa uistite, že obchodná podlaha je čistá, čistená a všetky cudzie predmety (balenie, krabice atď.) Sú v technickej miestnosti. Venujte osobitnú pozornosť obliekaniu okien. Dizajn musí byť určite kreatívny, originálny a svojho druhu.

5

Ďalším dôležitým aspektom pri práci v obchode sú početné kontroly sanitárnej kontroly, požiarnej ochrany, daňovej kontroly. Naučte tím, aby nenechával podrobné vyplnenie dokumentácie „na neskoršie obdobie“, dodržoval hygienické a hygienické normy a udržoval poriadok na pracovisku. A vy sami budete prekvapení, aké ľahké je absolvovať akýkoľvek test.

6

Súbežne s disciplinárnymi činnosťami študovať nové nariadenia a vyhlášky. Skutočne, často sami podnikatelia, neznalosťou základných práv, rozviazajú ruky byrokratickej svojvoľnej vlády.

7

Na efektívne riadenie obchodu pravidelne zvyšte svoju úroveň vzdelania, študujte obchodnú literatúru, zúčastnite sa seminárov o efektívnom personálnom riadení, zdieľajte odborné skúsenosti so skúsenými manažérmi.

8

Pamätajte, že vy ako vodca ste príkladom pre svojich zamestnancov. Prosperita vášho podnikania je predovšetkým vo vašom záujme. A zamestnanec, bez ohľadu na to, aký zodpovedný a skúsený je, je iba umelec. Jeho záujem o úspech podniku je oveľa nižší ako váš.

Odporúčaná