Obchodná komunikácia a etika

Ako uzavrieť zmluvu v roku 2017

Ako uzavrieť zmluvu v roku 2017

Video: 3 IZBOVÝ BYT ČINGOVSKÁ KOŠICE NAD JAZEROM 2024, Júl

Video: 3 IZBOVÝ BYT ČINGOVSKÁ KOŠICE NAD JAZEROM 2024, Júl
Anonim

Pri príprave a uzavretí dôležitej zmluvy sa samozrejme oplatí kontaktovať právnu kanceláriu alebo aspoň známeho právnika, vďaka ktorému sa zmluva stane nielen kompetentnou, ale aj výhodnou pre vás. Nie vždy je však možné zapojiť právnikov. Každý z nich môže uzavrieť jednoduchú zmluvu, ak sa dodrží niekoľko pravidiel.

Image

Budete potrebovať

Je dôležité mať pri sebe aktuálne vydanie Občianskeho zákonníka Ruskej federácie, ktoré obsahuje všeobecné ustanovenia o zmluvách a normách uplatniteľných na rôzne typy zmlúv.

Návod na použitie

1

Najjednoduchším spôsobom je stiahnutie hotových šablón potrebných kontraktov z internetu. Sieť zvyčajne ponúka pomerne veľké množstvo vzoriek tej istej zmluvy, ktoré sú k dispozícii na stiahnutie. Nie všetky tieto vzorky sú dobre pripravené, navyše nie je vôbec nevyhnutné, aby obsahovali presne tie podmienky, ktoré sú pre vás dôležité. Ak ste si vybrali túto cestu, mali by ste si stiahnuť aspoň niekoľko šablón a zostaviť z nich to, čo vám vyhovuje.

2

Oveľa lepšou možnosťou je uzavrieť zmluvu sami. Na to budete potrebovať občiansky zákonník (samozrejme, nie všetky, ale iba oddiely týkajúce sa všeobecných ustanovení a dohôd a osobitných ustanovení o dohode, ktorá vás zaujíma). Sú to jeho normy, ktoré pomôžu určiť základné podmienky zmluvy, t. podmienky, bez ktorých nemožno zmluvu považovať za uzavretú. Takáto dohoda sa dá ľahko vyhlásiť za neplatnú na súde, v takom prípade sa bude musieť všetko, čo sa k nej dostane, vrátiť.

3

Podstatné sú tie podmienky, ktoré sú ako také uznané zákonom, t. v zákone musí byť priamo uvedené, že v prípade tohto typu zmluvy je potrebné dohodnúť sa na týchto podmienkach. Základnou podmienkou každej zmluvy je jej predmet - to, na čom sa zmluvné strany dohodnú. Pri iných podmienkach to bude o niečo zložitejšie, pretože sú v zákone jasne uvedené len zriedka. Možno ich však rozpoznať pomocou jednoduchej logiky. Základné podmienky by mali vyjadrovať podstatu zmluvy, bez nich by zmluva nemala zmysel. Napríklad pre kúpnu zmluvu sú základnými podmienkami samotný produkt (jeho názov) a jeho množstvo.

Pri vypracúvaní zmluvy pomocou šablón je tiež potrebné venovať pozornosť základným podmienkam, pretože zostavovatelia šablón nie vždy poznajú základné podmienky určitých zmlúv.

4

Niektoré zmluvy si na ich uzavretie nevyžadujú jednoduchú písomnú, ale písomnú notársku formu. Ide napríklad o prenájom nehnuteľností na obdobie dlhšie ako jeden rok. Aj v samotnej zmluve si môžete overiť potrebu notárstva.

5

Tieto osoby musia podpísať zmluvy medzi jednotlivcami a zmluvy medzi právnickými osobami musia byť podpísané osobami, ktoré majú právo podpisovať, a zapečatené pečaťou právnickej osoby.

Užitočné rady

Vždy sa uistite, že aktuálna je revízia Občianskeho zákonníka a iných zákonov, ktoré môžete použiť na uzavretie zmluvy.

Ak používate šablóny zmlúv, pozorne si ich prečítajte a nezmeškajte ani také „sekundárne“ položky, ako je vyššia moc. Niekedy sa vyskytnú ťažkosti, pretože sa na prvý pohľad zdá neškodné.

Automatizácia plnenia zmlúv / Office / Aplikované úlohy

Odporúčaná