obchodné

Ako vytvoriť leteckú spoločnosť

Ako vytvoriť leteckú spoločnosť

Video: Ako nám letecká spoločnosť zaplatila 500 € za let na Slovensko 2024, Júl

Video: Ako nám letecká spoločnosť zaplatila 500 € za let na Slovensko 2024, Júl
Anonim

Vytvorenie vlastnej leteckej spoločnosti je záležitosťou mega-cost a vyplatí sa len v dlhodobom horizonte. V súčasnosti však letecká doprava na celom svete neustále rastie. Pravdepodobne by ste mali mať šancu a pokúsiť sa vytvoriť svoju vlastnú spoločnosť.

Image

Návod na použitie

1

Posúďte svoju finančnú schopnosť vytvoriť leteckú spoločnosť. V prvých rokoch svojej existencie bude každá letecká spoločnosť potrebovať silnú investíciu a prinesie iba straty. Aj projekty s nízkym obsadením budú vyžadovať neustálu finančnú stimuláciu.

2

Posúdiť potrebu leteckej spoločnosti vo vašej oblasti. Zistite, ktoré trasy sú najobľúbenejšie a ktoré sú najmenej konkurencieschopné. Zistite, ktoré typy lietadiel sú najspoľahlivejšie, ľahko ovládateľné, pohodlné a najmenej nákladné. Využite vo svojom výskume skúsenosti úspešných ruských a zahraničných spoločností. Vytvorte obchodný plán pre budúci podnik.

3

Oslovte investorov, ktorí chcú poskytnúť svoj kapitál ziskovým investíciám a načrtnite vyhliadky na spoluprácu s vami. Investori sú zvyčajne požiadaní o predloženie certifikátov a registračných dokumentov. Preto súčasne začnite vytvárať balík dokumentov na registráciu svojej leteckej spoločnosti, ktorý môže byť dlhodobý (od jedného do piatich).

4

Prenájom alebo kúpa lietadiel. Pri výbere lietadla sa zamerajte na to, aká bude vaša spoločnosť. V každom prípade kupujte iba tie lietadlá, ktoré majú všetky sprievodné dokumenty (a ak plánujete lietať v zahraničí, potom ďalšie bezpečnostné osvedčenia).

5

Podpísať dohodu s jedným z letísk o prenájme priestorov a vzletových a pristávacích dráh, ako aj o údržbe lietadiel. Ak ste dcérskou spoločnosťou niektorej leteckej spoločnosti s vlastnou základňou, takáto dohoda sa nemusí uzavrieť. Ak je váš zakladateľ veľký investor, potom sám súhlasí s letiskom na prenájom a poskytovanie služieb.

6

Inzerujte svoje pracovné miesta v médiách a na letiskových webových stránkach, s ktorými máte zmluvu o prenájme. Všetky pohovory sa uskutočňujú osobne za prítomnosti pozvaných odborníkov.

7

Zaregistrujte právnickú osobu (LLC), získajte register a po vytvorení balíka dokumentov získajte osvedčenie o dcérskej spoločnosti alebo osvedčenie prevádzkovateľa na ministerstve dopravy. Balík dokumentov môže obsahovať:

- registračné dokumenty právnickej osoby;

- dohody s investormi a materskými podnikmi;

- sprievodné doklady lietadla;

- letové knihy a licencie súkromných pilotov vašich zamestnancov;

- informácie o prenajatých priestoroch a dráhe na letisku registrácie.

8

Vytvorte letový poriadok, zorganizujte predaj leteniek, umiestnite hromadnú reklamu svojej leteckej spoločnosti v médiách, na internete, v budove letiska.

Odporúčaná