obchodné

Ako vytvoriť kníhkupectvo

Ako vytvoriť kníhkupectvo

Video: Ako zostavit tréningový plán. Radí Vali. 2024, Júl

Video: Ako zostavit tréningový plán. Radí Vali. 2024, Júl
Anonim

Z času na čas sa ozývajú hlasy skeptikov, že takmer nikto nečíta knihy, papierové vydania sú takmer zastarané. Takéto vyhlásenia však nie sú pravdivé a kníhkupectvo je stále atraktívne a ziskové.

Image

Návod na použitie

1

Prvým krokom pri organizovaní kníhkupectva je registrácia podnikateľa. Výber formy podnikania závisí od vybraného obchodného formátu. Čo budete organizovať: reťazec obchodov, jeden alebo kníhkupectvo? Pre kníhkupectvo a sieť je najvhodnejšou formou spoločnosť s ručením obmedzeným.

2

Po registrácii vyberte miestnosť pre obchod. Môže byť malý, ale je dobré, ak sa nachádza v priechode. Venujte osobitnú pozornosť tomu, aby v ňom nebola žiadna vlhkosť, ktorá by mohla spôsobiť nepoužiteľnosť kníh. Taktiež pri výbere predpokladu, že obchod nepresahujúci 150 m2 naznačuje atraktívny druh zdanenia pre mnohých podnikateľov vo forme UTII (jednotná daň z imputovaného príjmu).

3

Získajte povolenie od SES a požiarnej inšpekcie na otvorenie obchodu v nájdenej miestnosti.

4

V prípade potreby vykonajte opravy a zakúpte si špeciálne vybavenie pre váš obchod. Odporúča sa, aby bol interiér „teplý“, aby sa zákazníci v obchode cítili pohodlne a útulne. Postarajte sa o osvetlenie; dobré, ak je mäkké. Steny obchodu môžu byť pokryté farebnými plagátmi o cestovaní, koncertoch, výstavách a reklamných obrázkoch obálok populárnych kníh.

5

Pre kníhkupectvo je potrebné špeciálne vybavenie - sú to regály, otočné police a stoly. Položte počítadlo rovnobežné s jednou zo stien. Nemalo by zasahovať do vstupu a výstupu zo skladu. Knihy sú umiestnené pozdĺž stien. Z dôvodu pohodlia by nemali byť vyššie ako dva metre. Nezabudnite ich rozdeliť na časti so šírkou asi 1, 2 - 1, 5 m. Nad každú časť umiestnite plagát, v ktorom sú uvedené predmety kníh nachádzajúcich sa na tejto polici.

6

Hlavnou fázou organizácie kníhkupectva je nákup tovaru. Rozhodnite o predmete kníh a pokúste sa uzavrieť priame dohody s vydavateľmi, ktorí tieto knihy vydávajú. Vydavatelia spravidla súhlasia s odloženou platbou a nevyžadujú platbu vopred. Pre dobrú ziskovosť je potrebných asi 10 000 kníh pre jeden stredne veľký obchod. Nezabudnite na veľmi populárne zvukové knihy.

7

Vyhľadajte kvalifikovaného personálu. Knihy sú duševným tovarom. Aby obchod fungoval dobre, je veľmi dôležitý individuálny prístup ku každému zákazníkovi. Obchodní konzultanti by si mali byť vedomí všetkých literárnych udalostí a publikovania rôznych knižných noviniek.

Venujte pozornosť

Kníhkupectvo sa vyplatí v priemere rok po otvorení. Závisí to od umiestnenia, priechodnosti a veľkosti obchodu.

Užitočné rady

Značky pre knihy predstavujú 50 - 60% nákladov na vydávanie.

Ako otvoriť kníhkupectvo

Odporúčaná