management

Ako vytvoriť neziskovú organizáciu

Ako vytvoriť neziskovú organizáciu

Video: Kto pomôže Slovensku - ako vytvoriť organizáciu 2024, Júl

Video: Kto pomôže Slovensku - ako vytvoriť organizáciu 2024, Júl
Anonim

Ak chcete vytvoriť neziskovú organizáciu, musíte pripraviť balík dokumentov ustanovený federálnym zákonom „o neziskových organizáciách“ a predložiť ho poverenému orgánu na registráciu. Registrácia je analýza dokumentov, rozhodnutie o registrácii, vloženie informácií o novej neziskovej organizácii do Zjednoteného štátneho registra právnych subjektov (USRLE). V priemere trvá registrácia menej ako mesiac.

Image

Budete potrebovať

  • - vyhlásenie o založení neziskovej organizácie;

  • - tri kópie základných dokumentov;

  • - rozhodnutie zakladateľov založiť neziskovú organizáciu;

  • - informácie o zakladateľoch;

  • - prijatie platby štátneho registračného poplatku;

  • - informácie o adrese stáleho orgánu neziskovej organizácie.

Návod na použitie

1

Podľa zákona je nezisková organizácia organizácia, ktorá nemá hlavný cieľ svojej činnosti a nerozdeľuje zisk medzi svojich účastníkov. Takéto organizácie sú vytvorené na dosiahnutie sociálnych, kultúrnych, vzdelávacích a iných podobných cieľov. Môžete ich vytvárať v rôznych formách ustanovených zákonmi - napríklad vo forme náboženskej organizácie, verejného združenia, neziskového partnerstva atď.

2

Nezisková organizácia sa považuje za vytvorenú od okamihu registrácie štátu. Takéto organizácie musia byť registrované na ministerstve spravodlivosti Ruskej federácie. Ďalšie informácie o nich sú uvedené v registri. Na registráciu predložte územnému orgánu ministerstva spravodlivosti súbor dokumentov ustanovených zákonom do termínu, a to najneskôr tri mesiace od dátumu rozhodnutia o vytvorení.

3

Poverený orgán je povinný rozhodnúť o štátnej registrácii neziskovej organizácie najneskôr do štrnástich pracovných dní odo dňa doručenia jej dokumentov. Po takomto rozhodnutí je potrebné považovať vašu organizáciu za vytvorenú.

Odporúčaná