obchodné

Ako vytvoriť čerpaciu stanicu

Ako vytvoriť čerpaciu stanicu

Video: Čo je v pozadí čerpacej stanice? 2024, Júl

Video: Čo je v pozadí čerpacej stanice? 2024, Júl
Anonim

Otvorenie čerpacej stanice (STO) je vždy ziskové podnikanie, pretože počet zakúpených automobilov rastie každý deň. Skôr alebo neskôr všetci potrebujú opravu alebo len konzultáciu s automechanikom a elektrikárom.

Image

Budete potrebovať

  • - počiatočný počiatočný kapitál (suma závisí od schopností a želaní);

  • - niektoré vedomosti a zručnosti v oblasti technickej opravy a konštrukcie vozidla.

Návod na použitie

1

Keď sa rozhodli otvoriť čerpaciu stanicu, v predstihu nájdite zdatných ľudí, ktorí majú pútavé autá. Všestranný špecialista by mal pracovať v autoservise, ako napríklad: špecialista na opravu podvozku automobilu, kapitán na opravu motora, elektrikár-diagnostik. Majitelia profesionálnych áut sa občas obracajú na profesionálnych majstrov.

2

Rozhodnite o umiestnení stanice. Môže ísť o dve alebo tri garáže v garáži alebo o jeden veľký komplex, všetko záleží na finančných možnostiach. Ak vlastníte niekoľko garáží, potom problém s miestom otvorenia zmizne sám, ak nie, môžete si prenajať garáže alebo iné priestory. Pokiaľ je to finančne možné, môžete si sami vybudovať špecializovaný komplex (ale bude to dlhé a veľmi drahé).

3

Vypracovať podnikateľský plán, vypočítať všetky príjmy a výdavky. Prezrite si internet a zistite približné ceny služieb, ktoré poskytujú automobilové služby.

4

Vyberte si vybavenie potrebné pre autoservis, čím viac a lepšieho vybavenia máte, tým širšiu škálu služieb poskytovaných autoservisom a tým väčší zisk. Ak nemáte na nákup rôzneho vybavenia okamžite veľké množstvo, potom utrácate peniaze za začiatok nákupu výťahu a pozorovacej diery. Tieto nastavenia sú jednoducho potrebné pre prevádzku autoservisu. Zamyslite sa nad tým, aké spotrebné materiály, náhradné diely budete potrebovať stále, a zakúpte si ich.

5

Zaregistrujte svoju autoservis ako IP (jednotlivý podnikateľ) alebo ako LLC (spoločnosť s ručením obmedzeným). Ak sa rozhodnete otvoriť čerpaciu stanicu samostatne, je pre vás výhodnejšie a logickejšie sa zaregistrovať ako samostatný podnikateľ a platiť iba UTII (jediná daň z pripísaného príjmu).

6

Nájdite dobrého účtovníka, ktorý bude viesť záznamy vo vašej spoločnosti a podávať správy daňovým úradom.

Venujte pozornosť

Neotvárajte čerpacie stanice v blízkosti obytných budov a rybníkov, normy SES to zakazujú.

Ak sa chystáte otvoriť malú autoservis, nekupujte veľké množstvo náhradných dielov, venujte pozornosť iba populárnej ponuke. Zvyšok si môžete kedykoľvek kúpiť a objednať podľa potreby.

Užitočné rady

Pri otváraní čerpacej stanice míňajte peniaze na reklamu. Môže ísť o reklamu v televízii, médiách, vonkajšiu reklamu. Mali by ste sa dozvedieť viac o svojich autoservisoch.

Najvýhodnejšie miesta na otvorenie autoservisu sú v blízkosti rušnej diaľnice s benzínovou pumpou alebo autom.

Bolo by lepšie zorganizovať otvorenie autoservisu so skupinou rovnako zmýšľajúcich ľudí, ktorí sami môžu vykonávať opravárenské práce. V takom prípade nebudete musieť míňať peniaze na plat špecialistov.

Odporúčaná