Druhy činností

Ako vytvoriť cestovnú agentúru

Ako vytvoriť cestovnú agentúru

Video: #8 Visistories Matej Otčenáš |FutbalTour| -Ako sa (ne)podarilo vytvoriť športovú cestovnú kanceláriu 2024, Júl

Video: #8 Visistories Matej Otčenáš |FutbalTour| -Ako sa (ne)podarilo vytvoriť športovú cestovnú kanceláriu 2024, Júl
Anonim

Na vytvorenie cestovnej kancelárie budete potrebovať miestnosť vybavenú všetkým potrebným vybavením a najmenej troch manažérov. Dobre navrhnutá reklama navyše nebude rušiť vaše webové stránky na internete.

Image

Návod na použitie

1

Na trhu cestovných služieb sú dvaja hráči - cestovné kancelárie a cestovné kancelárie. Bývalí rozvíjať zájazdy, ktoré sa zaoberajú tvorbou cien, a druhý predávajú hotové zájazdy. Prvý rok práce je najťažší, je potrebné prežiť mimo sezónu od októbra do konca decembra a od polovice januára do apríla. V druhom roku prevádzky bude zákaznícka základňa rásť a vy už môžete voľne dýchať.

2

Pri plánovaní organizovania cestovnej kancelárie je potrebné sa postarať o prenájom izby v centre mesta s pohodlným parkovaním a samostatným vchodom. Bolo by chybou hľadať kanceláriu mimo konkurencie: naopak, musíte byť bližšie k nim, aby klient mohol porovnávať ceny od rôznych spoločností v tej istej oblasti. Miesto bez konkurencie môže byť iba miestom na spanie s veľkou koncentráciou potenciálnych turistov. Nevyhnutným predpokladom je svetlá značka nad vchodom, ktorá dokáže prilákať potenciálnych zákazníkov.

3

Interiér izby je tiež veľmi dôležitý - bude záležať na tom, či chce klient zostať tu, alebo či pôjde hľadať niečo lepšie. Okrem kozmetických opráv bude potrebné zakúpiť kancelárske vybavenie a nábytok. Odborníci odporúčajú prijať zamestnancov s najmenej 3 ľuďmi, takže sa musíte postarať o tri tabuľky a tri počítače. Telefónne linky by mali byť dva a jeden vyhradený kanál pre internet.

4

Aby sa nechodilo na miesto každého cestovného kancelárie, je lepšie vopred získať jednotnú základňu pre prehliadky zájazdov. Okrem troch správcov budete potrebovať účtovníka a správcu systému, ktorý však môže pracovať na čiastočný úväzok. Dôležitou položkou výdavkov je reklama, ktorá zahŕňa nielen svetlé znamenie, ale aj distribúciu prospektov, reklamu na internete a podobne.

5

Najdôležitejšie však musí byť predovšetkým zaregistrovanie právnickej osoby a získanie osvedčenia o súlade poskytovaných služieb s normami kvality. Predpokladom pre cestovnú kanceláriu je získanie hygienického osvedčenia a vypočutie si prednášky o infekčných chorobách a infekciách tropických krajín.

6

Pre nezávislé cestovné kancelárie v podmienkach tvrdej konkurencie je dnes čoraz ťažšie prežiť a poskytovať celú škálu služieb od rezervácie hotelov, prepravy a predaja dovolenkových balíkov. Preto sú sieťové značky s centralizovanou správou v jednej kancelárii čoraz obľúbenejšie. Na Západe sa cestovný ruch čoraz viac presúva do sektora technológií online predaja. Ruské spoločnosti, ktoré opakujú tieto trendy, dostávajú týmto spôsobom až 50% svojich príjmov, takže novo vytvorené spoločnosti by mali tento spôsob organizácie podnikania uviesť do prevádzky.

Odporúčaná