ostatné

Ako odpísať nedokončenú prácu

Ako odpísať nedokončenú prácu

Video: God of War #15 Mrtvý náklad, Nedokončená práce 2024, Júl

Video: God of War #15 Mrtvý náklad, Nedokončená práce 2024, Júl
Anonim

Pri určovaní výrobných nákladov a uzatváraní účtovného obdobia je potrebné vypočítať a odpísať náklady na nedokončenú prácu. Jeho objem sa počíta na základe výsledkov inventarizácie alebo dokumentárnou metódou, keď sa zostatok odhaduje na základe primárnych dokumentov.

Image

Návod na použitie

1

Určite objem nedokončenej výroby na základe výsledkov inventúry vykonanej na konci mesiaca. Svoje výsledky odrážajú v súpise.

2

Vypočítajte podiel nedokončenej práce na celkovom objeme za účtovné obdobie. Ak to chcete urobiť, pripočítajte náklady na vykonanú prácu k nákladom na nedokončenú prácu na začiatku mesiaca. Vydeľte náklady na neukončenú prácu na konci mesiaca počtom prijatých.

3

Rozdeľte sumu priamych nákladov medzi dokončené objednávky a nedokončenú prácu v pomere k vypočítanému podielu „nedokončenej výroby“ na celkovom objeme práce. Za týmto účelom pripočítajte k zostatku skutočných priamych nákladov na začiatku mesiaca celkovú sumu skutočných priamych nákladov podľa účtovných údajov (obrat na ťarchu účtu 20 „Hlavná produkcia“) a vynásobte ich podielom nedokončenej výroby na konci mesiaca.

4

Pri určovaní zloženia nákladov, ktoré znižujú zdaniteľný príjem, nezahŕňajte náklady súvisiace s nedokončenou prácou. Ich hodnota bude na zostatkoch na účte 20 „Hlavná výroba“ (účet 23 „Pomocná výroba“, 29 „Poskytovanie výroby“).

5

Zohľadnite prebiehajúcu prácu na účte 46 „Dokončené fázy prebiehajúcej práce“, ak vaša organizácia zohľadňuje náklady na jednotlivé fázy vykonávanej práce.

6

Keď zákazník zaplatí za každý dokončený pracovný krok, vykonajte účtovný záznam v účtovnom zázname: Debet účtu 46, kredit 90 účtu „Predaj“. Po dokončení objektu vykonajte transakciu na odpísanie nedokončenej výroby: Debet účtu 62 „Zúčtovanie s kupujúcimi a zákazníkmi“, Kredit na účte 46 „Dokončené prebiehajúce fázy“.

  • Stanovenie výrobných nákladov
  • ako odpísať dokončenú prácu

Odporúčaná