Obchodné riadenie

Ako zvýšiť obeh novín

Ako zvýšiť obeh novín

Video: Vákuová masáž tváre 2024, Júl

Video: Vákuová masáž tváre 2024, Júl
Anonim

Svetová hospodárska kríza výrazne spomalila rozvoj trhu s novinami. Napriek tomu každá publikácia bojuje o svojho klienta a snaží sa zväčšiť veľkosť tlačových cyklov. Obeh zaujímavých a užitočných novín sa môže zvýšiť aj v čase krízy v ekonomike.

Image

Budete potrebovať

  • - podnikateľský plán;

  • - novinári;

  • - marketingové kampane;

  • - reklama.

Návod na použitie

1

V záujme zvýšenia obehu novín musíte najskôr zistiť, aké sú jeho cieľové publikum a čo chce vidieť v zakúpenej publikácii.

2

Pri rozhodovaní o zvýšení obehu je potrebné vypracovať podnikateľský plán na výpočet nákladov a ziskov vyplývajúcich zo zvýšenia počtu vyrobených novín.

3

Najprv musíte urobiť noviny zaujímavejšie a užitočnejšie pre potenciálneho kupujúceho. Môžete pritiahnuť dobrých novinárov do práce, aby publikácia mala vždy iba najnovšie správy. Čitatelia sa zaujímajú aj o rôzne klebety a intriky, záhadné javy a expozície. Nadpisy by mali byť také rozmanité, aby oslovili čo najväčšie publikum spotrebiteľov. Bude príjemné pridať do novín zábavné stránky s vtipmi, krížovkami a súťažami. Umiestnenie nadpisu pomocou súkromných oznámení funguje dobre na zvýšení obehu.

4

Sú účinné rôzne propagačné akcie a zľavy. Môžete tak urobiť zľavy pre predplatiteľov novín a pri nákupe viacerých kópií (napríklad, bude potrebné ich predložiť v distribučnom centre cien alebo poslať korene do redakcie), aby vám dali užitočné lacné suveníry. Priťahovanie pozornosti novinám a kreslenie veľkého darčeka, napríklad výlet na dovolenku.

5

A aj keď sú noviny už dosť populárne v širokých kruhoch, neopovrhujte reklamou. Oznámenia v rozhlase a televízii sú na to perfektné.

Venujte pozornosť

Nemali by ste sa príliš uniesť zvýšením objemu užitočných a zaujímavých informácií, inak to nebudú noviny, ale celá kniha, náklady na tlač, ktoré sa výrazne zvýšia.

Užitočné rady

Ak sú noviny bezplatné, musíte zvýšiť počet platených reklám, ktoré sa im predložia. Na tento účel sú vhodné studené hovory potenciálnym inzerentom. S nárastom financovania od týchto zákazníkov bude možné zvýšenie obehu.

Farba novín môže tiež ovplyvniť dopyt, ak je stále čiernobiely, mali by ste premýšľať o zmene jeho vzhľadu.

Odporúčaná