Obchodné riadenie

Ako viesť účtovníctvo v LLC

Ako viesť účtovníctvo v LLC

Video: Kristína Drábiková / Spoločnosť s ručením obmedzeným ako ideálna forma podnikania 2024, Júl

Video: Kristína Drábiková / Spoločnosť s ručením obmedzeným ako ideálna forma podnikania 2024, Júl
Anonim

Právnické osoby pôsobiace v Rusku musia viesť účtovné záznamy. V takom prípade je potrebné sa riadiť nariadením o účtovníctve, daňovým a občianskym zákonníkom, ako aj inými legislatívnymi aktmi. Výsledky činností sa odrážajú vo finančných výkazoch.

Image

Návod na použitie

1

Pri registrácii LLC musíte zvoliť daňový systém. Účtovná metóda závisí od toho. Povedzme, že vaša spoločnosť je veľkoobchod. Uzatvárate zmluvy najmä s právnickými osobami. V takom prípade je vhodné zvoliť si všeobecný daňový systém.

2

Uvedený systém je najnáročnejší, ale je vhodný pre prácu s organizáciami. Pozorne si prečítajte zákony, pretože odchýlka od zákonov je spojená s vážnymi problémami. Ak niečo nerozumiete, kontaktujte audítorov alebo použite systém „Ručiteľ“ alebo „Konzultant“.

3

Všeobecný daňový systém sa líši od zjednodušeného systému tým, že daň z pridanej hodnoty sa počíta a platí. Ak chcete zaznamenať predaj a nákupy, použite špeciálne časopisy zvané nákupná kniha a predajná kniha. V nich by ste mali zaznamenávať všetky vydané a prijaté faktúry, ktoré majú výšku DPH.

4

Ako vypočítať DPH splatnú do rozpočtu? Spočítajte všetky sumy, ktoré ste zaplatili dodávateľovi a dodávateľovi. Predtým starostlivo skontrolujte všetky prijaté faktúry, berte do úvahy iba tie, ktoré majú odpočet DPH. Predpokladajme, že ste za vykazované obdobie zaplatili 100 000 rubľov (vrátane DPH). Sadzba dane je 18%, takže „vstupná“ DPH je 18 000 rubľov.

5

Zároveň ste predali tovar alebo poskytli služby tretím stranám. Spočítajte všetky sumy uvedené na faktúrach. Výsledné číslo vynásobte sadzbou dane. Napríklad na základe zmlúv v období, za ktoré sa správa podáva, ste dostali príjmy rovnajúce sa 150 000 rubľov (vrátane dane). DPH sa bude rovnať 27 000 rubľov. Ak chcete vypočítať sumu, ktorá sa má zaplatiť do rozpočtu, odpočítajte 18 000 rubľov od 27 000 rubľov. Ukazuje sa, že za vykazované obdobie musíte zaplatiť 9 000 rubľov.

6

Okrem dane z pridanej hodnoty budete musieť vypočítať daň z príjmu. Na jej výpočet sa spočíta suma príjmu z bežných činností. Vyhoďte niektoré odpočty z výsledného čísla, napríklad výrobné a obchodné, reklamné náklady, úroky z dlhov. Vynásobte sumu prijatú sadzbou dane z príjmu (od 1. januára 2012 je to 20%).

7

Pri použití všeobecného daňového systému musíte platiť aj dane z majetku, ktorý je v súvahe spoločnosti. Táto daň sa počíta na základe zostatkovej hodnoty majetku. Vypočítajte odpisy mesačne, znížia sa tým platby a po určitom čase sa zníži splatná daň na nulu.

8

Metóda účtovania by mala byť stanovená v účtovných zásadách organizácie, takže keď ju zostavujete, starostlivo premyslite, zvážte všetky klady a zápory. Aby ste sa vyhli chybám, zverte tento dokument odborníkom v tejto oblasti.

9

Pre účtovníctvo je vhodné použiť automatizovaný program, čo výrazne zníži váš čas a urýchli proces nahrávania.

ako viesť účtovníctvo ooo

Odporúčaná