rozpočtovanie

Ako sledovať predaj

Ako sledovať predaj

Video: NA PREDAJ PRIESTRANNÝ 3 IZBOVÝ BYT, WUPPERTÁLSKA 2024, Júl

Video: NA PREDAJ PRIESTRANNÝ 3 IZBOVÝ BYT, WUPPERTÁLSKA 2024, Júl
Anonim

Podľa daňového poriadku platitelia DPH musia viesť záznamy o predaji. Je to potrebné na výpočet daňového základu, vyhodnotenie efektívnosti podniku a zníženie niektorých výdavkových položiek pri následnom zvýšení zisku.

Image

Návod na použitie

1

Najskôr vyberte spôsob účtovania predaja. Na tento účel môžete použiť špecializované programy, ktoré vám umožnia sledovať všetky pohyby položiek inventára. Môžete viesť záznamy podľa správ poskytnutých manažérmi.

2

Opravte všetky nuansy a jemnosti vedenia záznamov o predaji v účtovných zásadách organizácie. Tu musíte uviesť, ako sa vykonáva účtovníctvo, ako sa určujú náklady na tovar atď. V tomto miestnom dokumente zabezpečte všetky doklady potrebné na vedenie účtovníctva (faktúry, faktúry, nákladné listy a iné).

3

Každá transakcia sa musí uskutočniť na základe zmluvy. Preto uzatvárajte tieto právne dokumenty s kupujúcimi. Ak chcete zmeniť jednu z podmienok, vydajte a podpíšte dodatočnú zmluvu.

4

Ak chcete zaregistrovať zásielku výrobkov v predajnej knihe, použite faktúru. Je to tento dokument, ktorý potvrdzuje odpočítanie DPH, v prípade, že nie je, nemáte právo zahrnúť sumu pri výpočte dane.

5

Na faktúru vystavte nákladný list (formulár č. TORG-12) alebo nákladný list (formulár č. T-1). Všetky dokumenty musia mať úplnú a spoľahlivú zostavu, bloty a vymazania nie sú povolené.

6

Zaregistrujte všetky faktúry v predajnej knihe. Tento denník na konci zdaňovacieho obdobia by mal byť očíslovaný, zošitý a zapečatený podpisom vedúceho a pečaťou organizácie. Ak potrebujete v denníku vykonať zmeny, urobte ďalšie listy.

7

Účtovanie o predaji sa vykonáva pomocou nasledujúcich účtov: 62 „Zúčtovanie so zákazníkmi“, 90 „Predaj“, 44 „Náklady na predaj“, 45 „Zaslané tovary“ atď. Účty môžu vyzerať takto: D45 K41 - zaslané tovary sa odrážajú; D62 K90 - predal tovar do skladu kupujúceho, D91 K48 - odrážal náklady na predaný tovar.

Odporúčaná