ostatné

Ako viesť záznamy v obchode

Ako viesť záznamy v obchode

Video: EPICKÁ VYKRÁDAČKA OBCHODU! | FIVEM RP Diamond Crew 2024, Júl

Video: EPICKÁ VYKRÁDAČKA OBCHODU! | FIVEM RP Diamond Crew 2024, Júl
Anonim

Každá organizácia, ktorá predáva tovar, musí vykonávať účtovné a daňové účtovníctvo. Je to potrebné nielen pre správu inšpekciám, ale aj pre finančný výsledok hospodárskej činnosti.

Image

Návod na použitie

1

Najskôr vyberte spôsob účtovania predaných výrobkov: v predajných cenách alebo v kúpnych cenách. Nezabudnite však, že v daňovom účtovníctve sa tovar odráža iba pomocou druhej metódy. Opravte zvolenú metódu v účtovných zásadách organizácie.

2

Účtovné a daňové účtovníctvo závisí od zvoleného daňového systému. Môžete použiť UTII (jednotnú daň z imputovaného príjmu), STS (zjednodušený daňový systém), DOS (všeobecný daňový systém).

3

Ak pracujete na systéme UTII, predložte daňovému inšpektorátu vyhlásenie vo forme KND 1202016, každý štvrťrok podajte správu o FSS a PFR. Na konci vykazovaného roka sa musí zúčtovať platba a úhrada s dôchodkovým fondom. V rámci tohto systému zdaňovania nezabudnite viesť záznamy o daniach a poplatkoch, dodržiavať hotovostnú disciplínu a poskytovať štatistiku príslušným orgánom.

4

Ak sa rozhodnete použiť zjednodušený daňový systém, vyberte jednu z metód výpočtu základu dane: príjem alebo príjem znížený o sumu výdavkov. Okrem tejto dane platí poistné poistné FSS a PFR štvrťročne. Každému štvrťroku predkladajte daňovému úradu vyhlásenie vo forme KN 1152017.

5

Podľa všeobecného daňového systému si zaznamenajte všetky transakcie a zaregistrujte ich v programe 1C. Odovzdanie daňového priznania k dani z príjmu, DPH, daň z nehnuteľnosti. Správa pre FSS, PFR.

6

Uistite sa, že máte knihu výdavkov a príjmov. Ak uplatňujete DPH, urobte mesačnú knihu predaja a nákupu. Na konci obdobia očíslovať a spojiť časopisy.

7

Zaznamenajte si tovar na účet 90. Pri predaji ho odpisujte z účtu 41. Aby sa zohľadnilo obchodné rozpätie, použite účet 42. Všetky operácie musia byť zdokumentované, tj pomocou faktúr, nákladných listov a iných podporných dokumentov.

Odporúčaná