Obchodné riadenie

Ako si vybrať reklamnú agentúru

Ako si vybrať reklamnú agentúru

Video: Ako si vybrať online agentúru? 2024, Júl

Video: Ako si vybrať online agentúru? 2024, Júl
Anonim

Výber reklamnej agentúry je zásadným krokom, ktorý nepochybne ovplyvní vašu marketingovú kampaň ako celok. Pristupujte k nemu rovnako ako pri výbere zamestnanca na plný úväzok. Nezabudnite, musíte pracovať ako jeden organizmus. Iba v tomto prípade dosiahnete vzájomné porozumenie a podľa toho aj očakávaný výsledok.

Image

Návod na použitie

1

Na výber správneho reklamného partnera musíte jasne pochopiť - na čo presne to potrebujete. Aké funkcie mu chcete preniesť a aký výsledok chcete z jeho akcií získať? Vytvorte zoznam služieb, ktoré chcete objednať.

2

Na základe zoznamu prijatých služieb pokračujte v hľadaní. Zapojte svoje osobné kontakty a známych, prehľadajte časopisy a noviny a získajte prístup na internet. Pamätajte, že najlepšou voľbou sú už osvedčené spoločnosti, ktoré poskytovali reklamné služby svojim priateľom alebo známym.

3

Po nájdení viacerých kandidátov začnite s osobným známym. Spojte sa. Najlepšie je ísť do kancelárie a osobne posúdiť stav spoločnosti, celkový vzhľad a dojem z toho, čo vidíte. Ak to nie je možné, požiadajte všetky zistené agentúry, aby objasnili a prediskutovali svoje služby a ceny.

4

Pozvite každého kandidáta, aby napísal krátke inteligentné vydanie, v ktorom vám môže ukázať riešenie vašich úloh. Venujte pozornosť týmto prácam, formulácii a riešeniu problémov, ktoré sa vyskytujú neštandardným spôsobom.

5

Zhromaždite čo najviac informácií o agentúre podľa vášho výberu. Preskúmajte dokončené reklamné kampane odborníkov, s ktorými musíte pracovať.

6

Neváhajte a požiadajte manažéra reklamy vlastnými slovami o vysvetlenie úloh a cieľov vašej spoločnosti. Špecialisti by mali úplne pochopiť, aké ciele sledujete a aký výsledok chcete dosiahnuť.

7

Urobte malý skúšobný príkaz na presnejšie posúdenie úrovne poskytovaných služieb. Venujte pozornosť takým momentom, ako je rýchlosť objednávania služieb, efektívnosť implementácie a propagácie vášho produktu.

8

Dôverujte svojej intuícii. Ak vás niečo v práci, ktorú robíte, zmätí alebo máte pocit, že očakávate nesprávny výnos, požiadajte o výmenu manažéra alebo o zmenu reklamnej agentúry.

Odporúčaná