Obchodná komunikácia a etika

Ako si vybrať vizitky

Ako si vybrať vizitky

Video: Print business cards easily and online 2024, Júl

Video: Print business cards easily and online 2024, Júl
Anonim

Vizitka je nevyhnutným atribútom podnikateľa. Z toho sa dozviete veľa o partnerovi, jeho spoločenskom postavení. Aby ste sa pri objednávaní vizitiek nedostali do problémov, musíte si prinajmenšom zhruba predstaviť, ako by mali vyzerať.

Image

Návod na použitie

1

Pri výbere vizitiek musíte venovať osobitnú pozornosť vysokej kvalite tlače. Vizitky sa spravidla vyrábajú v štandardných veľkostiach, na hrubom papieri, obvykle bielej. Existujú tri hlavné spôsoby, ako ich vyrobiť: ofset, digitálna tlač a razenie za tepla.

2

Ofsetové vizitky sa považujú za ideálne pre manažérov. Takéto karty sa vyznačujú jasnosťou obrázka a textu, nikdy nie sú špinavé ani vymazané. Tiež vďaka svojej vysokej kvalite majú dlhú životnosť.

3

Digitálna tlač vizitiek má významnú výhodu oproti ofsetu, pretože sa považuje za najmenej nákladnú. Cenová kategória takýchto kariet vám umožňuje vykonať veľkú objednávku. Okrem toho je obraz na nich pomerne kvalitný a niekedy je ťažké ich odlíšiť od ofsetu.

4

Spôsob výroby vizitiek razením za horúca je už dlho známy. Táto technológia je založená na použití lisu. Používa sa špeciálna kovom potiahnutá páska, z ktorej na papieri zostávajú stopy. Aj keď sú takéto vizitky veľmi neobvyklé a originálne, majú jednu veľkú mínus - v priebehu času sa obrázok a informácie ľahko vymažú z papiera.

5

Musia sa prísne dodržiavať pravidlá vydávania vizitiek. Pozadie karty sa obyčajne vyberie nabielo a text čiernou farbou. Nápis je napísaný, rôzne rámčeky a kučery by nemali chýbať. Karty sa vyrábajú v obdĺžnikovom tvare s rozmermi 50 x 90 mm. Ak si žena objedná vizitku, veľkosť by sa mala zvoliť od 40 do 80.

6

Nemá význam písma. Aby niekto mohol spoznať, čo je napísané, mali by ste zvoliť klasický štýl. Informácie zvyčajne zahŕňajú meno, priezvisko, stredné meno, pozíciu a kontaktné údaje.

Odporúčaná