Obchodné riadenie

Ako vstúpiť na medzinárodný trh

Ako vstúpiť na medzinárodný trh

Video: Podnikanie v Maďarsku - projekt CORD 2024, Júl

Video: Podnikanie v Maďarsku - projekt CORD 2024, Júl
Anonim

Na vstup na medzinárodný trh nie sú potrebné veľké sumy peňazí, je však ťažšie to urobiť bez predstavy o krajine, informácií o ponuke a dopyte. Získanie týchto údajov môže byť komplikované jazykovou bariérou. Ak sa vaši kolegovia v zahraničí zaujímajú o vaše produkty, budú môcť investovať svoje vlastné prostriedky na ich lokálnu propagáciu. Preto je dôležité nájsť partnerov.

Image

Návod na použitie

1

Použite informačné zdroje. Urobte obchodnú ponuku, zúčastnite sa virtuálnych výstav, študijných projektov, možno nájdete investora, ktorý pomáha propagovať vaše podnikanie v zahraničí.

2

Vytvorte „obal“. Predstavte atraktívny návrh založený na charakteristikách konkurenčného prostredia. Je lepšie navštíviť krajinu a zistiť všetko na mieste. Preskúmajte ceny a konkurenčné produkty podrobne.

3

Študujte kruh potenciálnych zákazníkov, využívajte služby miestnej marketingovej agentúry, využívajte rôzne predajné kanály: nielen sieť predajcov (spoločnosti, ktoré ďalej predávajú hostingové služby hostiteľskej spoločnosti, ktoré nemajú vlastné serverové vybavenie - dátové centrum, server atď.), Ale jednoducho ďalší predaj, ktorý vám dáva príležitosť vytvoriť si vlastný podnik), ale aj poskytovateľov internetového hostingu.

4

Navštívte výstavu. Nájdete tu obchodných partnerov. Okrem toho osobná komunikácia poskytuje omnoho viac než len známosť v neprítomnosti.

5

Vyhľadajte obchodné poradenstvo, vytvárajú ich spoločnosti podnikajúce dlhodobo a so skúsenosťami v medzinárodnom obchode. Takéto spoločnosti fungujú pod záštitou ruskej KKP. Existuje 58 obchodných tipov: rusko-indický, rusko-venezuelský, rusko-juhoafrický, rusko-nigerijský a ďalšie. Môžete získať informácie o krajine, požiadať o pomoc pri hľadaní nových partnerov.

6

Kontaktujte ruskú KKP. Nie je potrebné byť členom tejto organizácie, stačí podnikať na území Ruskej federácie. Povedia vám, ako podnikať v zahraničí, vysvetliť, kde začať, ako dlho trvá vyplnenie potrebných dokumentov a zodpovedanie ďalších otázok.

7

Odoslať Medzinárodnej obchodnej komore - Svetovej obchodnej organizácii; ICC - zoznam ponúk pre potenciálnych zahraničných partnerov. Táto organizácia je nezávislá, mimovládna a nezisková. Medzi obchodné a priemyselné komory patria obchodné združenia a podniky zo 140 krajín sveta. Kancelária je v Paríži, takže by ste tam mali písať. Prípadne: kontaktujte Svetovú federáciu obchodných komôr (WCF) alebo Svetovú obchodnú organizáciu. Pošlite žiadosť obchodnej komore ktorejkoľvek krajiny samostatne, po chvíli dostanete informácie o spoločnostiach, ktoré by mohli byť zaujímavé pre vašu oblasť pôsobenia.

8

Postarajte sa o kvalitné služby - vo väčšine prípadov to stačí na úspech. Pri výbere krajiny, v ktorej chcete podnikať, prekonať jazykovú bariéru, študovať vlastnosti podnikania, venovať pozornosť medziľudským vzťahom. Nezabudnite sa zaoberať technickým vybavením, najmä miestnou technickou podporou na mieste.

Odporúčaná