ostatné

Ako vyplácať dividendy spoločnosti LLC v roku 2017

Ako vyplácať dividendy spoločnosti LLC v roku 2017

Video: Ako zarábať investovaním na akciových trhoch? 2024, Júl

Video: Ako zarábať investovaním na akciových trhoch? 2024, Júl
Anonim

V spoločnostiach s právnou formou „Spoločnosť s ručením obmedzeným“ má vyplácať dividendy zakladateľom organizácie. Tento postup je vypracovaný protokolom rady účastníkov, v ktorom sú rozdelené akcie z nerozdeleného zisku. Na základe tohto dokumentu sa finančné prostriedky vydávajú prostredníctvom pokladne podniku alebo sa prevádzajú na zúčtovacie účty zakladateľov.

Image

Budete potrebovať

  • - súvaha;

  • - právne predpisy o LLC;

  • - charta organizácie;

  • - objednávka výdavkov;

  • - platobný príkaz;

  • - zápisnice zo zostavujúcej zložky.

Návod na použitie

1

Lehota na vyplatenie dividend by sa mala uviesť v zakladacej listine spoločnosti. Spoločnosti s ručením obmedzeným ich spravidla účtujú svojim členom každý štvrťrok. Výška hotovosti závisí od podielu zriaďovateľa na základnom imaní.

2

Dividendy sa vyplácajú z nerozdeleného zisku prijatého spoločnosťou za štvrťrok alebo iné obdobie (ktoré je uvedené v charte). Úroky sa pripisujú každému z účastníkov v závislosti od podielu, ktorý prispel na základné imanie pri zakladaní spoločnosti. Ak organizácia kúpila nejakú časť, dividendy z nej nie sú vyplácané.

3

Na rozdelenie dividend sa zvoláva rada účastníkov, na ktorej sa rozhoduje o akciách a sumách hotovosti vo forme protokolu. Názov spoločnosti a mesto jej umiestnenia sú uvedené v dokumente. Protokol je datovaný, očíslovaný.

4

Prvým odsekom protokolu bude schválenie finančných výsledkov podniku za štvrťrok vo forme súvahy. Druhým je pridelenie 5% čistého zisku do rezervného kapitálu, čo sa odporúča vykonať v súlade s normami právnych predpisov o LLC.

5

V tretej časti uveďte percento zisku, na ktoré má každý z účastníkov nárok. Napíšte sumu dividend v hotovosti. Zadajte osobné údaje zakladateľov.

6

Uveďte podmienky, za ktorých by sa dividendy mali vyplácať účastníkom spoločnosti. Peniaze sa spravidla vydávajú do jedného mesiaca od okamihu, keď zakladatelia podpíšu protokol. Overte dokument pomocou podpisov každého účastníka.

7

Vydávajte peniaze jednotlivcom z pokladne spoločnosti pomocou rozkazu na vyplatenie hotovosti. Na právnické osoby (spoločnosti, ktoré majú podiel v spoločnosti) prevádzajú dividendy prostredníctvom banky vytlačením platobného príkazu.

rozpis dividend v ooo

Odporúčaná