ostatné

Ako vyvážať tovar z Ruska

Ako vyvážať tovar z Ruska

Video: Tovaritch - BRATVA IX Feat Paluch 2024, Júl

Video: Tovaritch - BRATVA IX Feat Paluch 2024, Júl
Anonim

Účel tovaru, ktorý vyvážate - na osobné použitie alebo na obchodné účely - je určený colnými úradníkmi. Pre voľný pohyb tovaru cez hranice existuje množstvo obmedzení. Na ich pašovanie na implementáciu sa bude vyžadovať spracovanie vývozných dokladov.

Image

Budete potrebovať

  • - vyhlásenie

  • - osvedčenie o pôvode tovaru (formulár ST-1)

  • - faktúra

  • - CMR / TIR (medzinárodný nákladný list) a TTN (konosament),

  • - pasy na vyvážaný tovar,

  • - zmluva s dopravcom.

Návod na použitie

1

Uistite sa, že tovar je uvedený v zozname uverejnenom v objednávke Štátneho colného výboru Ruskej federácie č. 1208 z 11/22/2006. Napríklad medzi takéto tovary patria zbrane a výbušniny (vyžaduje sa povolenie ministerstva vnútra a FSB), umelecké a kultúrne hodnoty (môže sa vyžadovať aj povolenie ministerstva kultúry). Poplatok môžete zaplatiť až po vykonaní všetkých kontrol, ktoré preukazujú, že tovar prepravujete úplne legálne.

2

V deklarácii neuvádzajte tovar, ktorý možno priradiť k osobným veciam. Môže to byť napríklad odev, digitálna technológia, športové vybavenie atď. Za hranicami sa nesmie pohybovať viac ako jedna jednotka digitálnej technológie (okrem mobilných telefónov). Avšak v súvislosti s drahými vecami, ktoré chcete dočasne vyradiť z Ruskej federácie, je lepšie zahrať si ich bezpečne. Vezmite so sebou dokumenty preukazujúce skutočnosť, že boli nadobudnuté v Rusku alebo potvrdenie o dedičstve (to sa týka napríklad rodinných šperkov). Ak však colná hodnota šperkov určených na osobné použitie presiahne 25 000 dolárov, nebudete ich môcť prepraviť.

3

Ak celková hodnota tovaru, ktorý chcete odoslať do zahraničia, nepresahuje 1 500 EUR, samotný náklad nepresahuje 50 kg, môžete ho prepraviť bez vyplnenia colného vyhlásenia a zaplatenia cla. Ak sú tieto ukazovatele prekročené, musíte vyhotoviť doklady na vývozný vývoz tovaru.

4

Ak chcete vyviezť tovar akýmkoľvek dopravným prostriedkom, kontaktujte vopred colnú službu a vydajte tieto doklady (v 3 kópiách) v súlade s prepravnými predpismi: - vyhlásenie, - osvedčenie o pôvode tovaru (formulár ST-1), - faktúra; - CMR (alebo TIR) a TTN, - pasy pre vyvážaný tovar, - zmluva s prepravnou spoločnosťou.

5

Zaplaťte poplatok vo výške stanovenej na vývoz vášho tovaru. Ponechajte jednu kópiu dokumentov so sebou, druhú odovzdajte dopravnej spoločnosti a tretia zostane k dispozícii colným orgánom.

6

Po doručení dokladov zástupcovi dopravnej spoločnosti, vyhotoveniu potvrdení o tovare a zloženiu colnej prehliadky priamo na hranici, kontaktujte príjemcu a oznámte mu čas príchodu tovaru.

Odporúčaná