ostatné

Ako zadávať údaje organizácie

Ako zadávať údaje organizácie

Video: Admin Webinár #1 - Správa používateľov v Office 365 2024, Júl

Video: Admin Webinár #1 - Správa používateľov v Office 365 2024, Júl
Anonim

Daňové úrady vedú evidenciu právnických osôb. Údaje o akejkoľvek legálne fungujúcej organizácii sa musia zapísať do Unified State Register právnických osôb (USRLE) v súlade s postupom ustanoveným zákonom.

Image

Návod na použitie

1

Po prvýkrát sa informácie o organizácii zapíšu do zjednoteného štátneho registra, keď prechádzate procesom registrácie. Ak chcete otvoriť podnik, musíte zhromaždiť niekoľko dokumentov a vyplniť žiadosť vo formulári P1101. Táto žiadosť je vyplnená buď na počítači alebo rukou paličkovým písmom. Formulár je možné zakúpiť v špecializovanom obchode alebo stiahnuť z internetu.

2

Pri vypĺňaní sa ubezpečte, že je text aplikácie čitateľný, nepovoľujte bloty a opravy. Pozorne si prečítajte názvy polí a nepíšte nič navyše. Ak máte pochybnosti o tom, že údaje v aplikácii môžete správne zadať, prečítajte si odporúčania na ich vyplnenie. Poskytujte spoľahlivé informácie.

3

Hárok určený na označenie druhov hospodárskej činnosti by sa mal vyplniť kontrolou na All-Russian Klasifier of Economic Activities (OKVED). Obsahuje správne zloženia a kódy, ktoré zodpovedajú konkrétnemu typu aktivity. V prvom poli hárku uveďte druh činnosti, ktorá bude hlavnou činnosťou pre podnik, a až potom napíšte ďalšie druhy hospodárskej činnosti.

4

Nie je potrebné podpisovať úplne vyplnený formulár žiadosti. Osoba označená ako žiadateľ sa musí obrátiť na notársku kanceláriu s preukazom totožnosti (pas) a samozrejme so samotnou žiadosťou. Podpis sa umiestňuje za prítomnosti notára, o ktorom umiestňuje svoju ochrannú známku na liste určenom na tento účel. Zamestnanci notárskej kancelárie tiež šijú dokument.

5

Poskytnúť daňovému úradu úplný balík dokladov potrebných na registráciu, vrátane žiadosti vo formulári P11001, na základe ktorej sa informácie o organizácii zapíšu do štátneho registra. Na konci registračného postupu dostanete osvedčenie s hlavným štátnym registračným číslom (PSRN) prideleným spoločnosti.

6

V budúcnosti použite formuláre P13001 a P14001 na informovanie územného daňového úradu o zmenách, ku ktorým došlo v podniku: zmena sídla, zmena vedúceho, zmena v druhu hospodárskej činnosti atď. Tieto žiadosti sú vyplnené a certifikované podľa rovnakého princípu, ako je opísané vyššie.

Odporúčaná