obchodné

Ako sa zúčastniť na trhu

Ako sa zúčastniť na trhu

Video: Existuje medzi emitentmi gastráčov konkurencia? 2024, Júl

Video: Existuje medzi emitentmi gastráčov konkurencia? 2024, Júl
Anonim

Získať miesto na trhu znamená pre podnikateľa podnikajúceho v obchode možnosť predávať svoje výrobky. Ak chcete uzavrieť dohodu so správou trhu, musíte sa najprv zaregistrovať ako súkromný podnikateľ alebo otvoriť podnik a zaregistrovať sa ako právnická osoba.

Image

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa, pre ktorú kategóriu trhu chcete získať obchodné miesto. Na univerzálnom trhu môžete obchodovať s potravinami aj nepotravinovými výrobkami. Zvyčajne je ich plocha pomerne veľká, rovnako ako počet nájomcov. Na špecializovanom trhu môžete obchodovať iba s jedným druhom tovaru. Populárne sa stali „Víkendové veľtrhy“. Predávajú predovšetkým poľnohospodárske a poľnohospodárske výrobky a príbuzné produkty - sadenice, semená a sadenice.

2

Na uzavretie nájmu pripravte balík dokumentov. Budete potrebovať osvedčenie o registrácii podnikateľa alebo spoločnosti, osvedčenie o daňovej registrácii a pridelení DIČ, platobné údaje potvrdené pečaťou banky, v ktorej je otvorený firemný účet. Bude tiež potrebné priložiť príkaz na vymenovanie vedúceho a informačný list od štatistických úradov s kódmi hospodárskej činnosti, v ktorých bude uvedený jeho druh, napríklad obchod.

3

Okrem toho si budete musieť kúpiť pokladňu a priložiť k dokumentácii registračnú kartu alebo pas KKM, ak sa vydá predajcovi, ako aj dohodu o údržbe tohto zariadenia. Kvalita predaného tovaru musí byť potvrdená príslušnými dokumentmi: uzavretím hygienického a epidemiologického dohľadu nad tovarom a osvedčením o štátnej registrácii týchto výrobkov.

4

Balík dokladov potrebných na uskutočnenie trhu by mal obsahovať pracovné zmluvy uzavreté s predajcami a objednávky na ich prenájom, ako aj lekárske knihy predajcov. V prípade, že pre vás budú migranti pracovať ako predávajúci, musíte priložiť povolenie na prilákanie zahraničných pracovníkov.

5

Ak máte v úmysle obchodovať s potravinami a nápojmi, bude potrebné vypracovať záver o sanitárno-epidemiologickom dohľade. Ak bude vaším tovarom detská hračka, posteľná bielizeň a iné posteľné prádlo, učebnice pre deti, parfumy a kozmetika atď., Budete musieť uzavrieť súlad s hygienickými normami vydanými spoločnosťou Rospotrebnadzor. Získajte osvedčenie o registrácii výrobkov, ktoré môžu byť pre ľudí nebezpečné, v súlade s nariadením vlády Ruskej federácie č. 262 a nariadením Ministerstva zdravotníctva a sociálneho rozvoja č. 657.

Vyhláška ministerstva zdravotníctva a sociálneho rozvoja č. 657

Odporúčaná